Recept afdrukken
No ratings yet

Gehaktballetjes in Tomatensaus

Bereidingstijd45 minuten
Recept categorieën: Ei, Hoofdgerechten, Vlees
Land van herkomst: Internationaal
Porties: 2 personen
Auteur: ChatGTP

Equipment

Ingrediënten

  • 400 gram gehakt
  • 30 gram boter
  • ½ blokje bouillon
  • 2 deciliter water
  • 2 eieren
  • 20 gram bloem
  • 1 ui
  • 1 eetlepel tomatenpuree
  • 1 kruidnagel
  • 1 takje tijm
  • 1 laurierblaadje
  • Peper en zout naar smaak

Instructies

  • Kook de eieren gedurende 10 minuten in een pan tot ze hardgekookt zijn.
  • Pel de eieren en omhul ze daarna met het gehakt.
  • Bak de gehaktballetjes in een pan met boter op matig vuur gedurende 20 minuten, tot ze gaar zijn.
  • Stoof de ui in een pot met wat boter.
  • Voeg vervolgens de bloem toe en roer deze door met een spatel.
  • Los het bouillonblokje op in het water en voeg dit geleidelijk toe aan het mengsel terwijl je blijft roeren.
  • Laat het geheel even doorkoken en roer af en toe goed door.
  • Voeg de tomatenpuree, tijm, laurier en kruidnagel toe aan de saus.
  • Laat de saus 15 minuten pruttelen en breng op smaak met peper en zout.
  • Zeef de saus om eventuele klontjes te verwijderen.
  • Snijd de gehaktballetjes doormidden en schenk de tomatensaus eromheen.
  • Serveer de gehaktballetjes met tomatensaus warm.

Notities

Leg de hardgekookte eieren even in koud water voordat je ze pelt. De schaal komt dan gemakkelijker los.

Wijnadvies:

Deze gehaktballetjes in tomatensaus passen goed bij een lichte rode wijn zoals een Pinot Noir. De fruitige tonen en zachte tannines van de wijn complementeren de hartige smaak van de saus en het gehakt.

Mini kaneel en pindakaas pancakes & Envivo Lungo
Recept afdrukken
No ratings yet

Kaneel Pindakaas Mini-Pannenkoekjes & Krachtige Lungo

Bereidingstijd30 minuten
Totale tijd30 minuten
Recept categorieën: Ontbijt, Pannenkoeken, Warme dranken
Land van herkomst: Wereldkeuken
Dieët: Vegetarisch
Porties: 8 mini-pannenkoekjes
calorieën: 250kcal
Auteur: ChatGTP

Ingrediënten

  • 4 Envivo Lungo capsules 4 x 110 ml
  • 1 theelepel gedroogde gist
  • 150 ml water
  • 90 ml melk
  • 200 gram bloem
  • 1.5 eetlepel suiker
  • 50 gram basterdsuiker
  • 1 eetlepel suiker
  • 3 eetlepels grof gehakte pinda's
  • Plantaardige olie
  • 10 gram boter

Instructies

  • Meng de gist, water en melk in een kom.
  • Laat het 15 minuten staan.
  • Meng de bloem en suiker in een grote kom.
  • Voeg het gistmengsel geleidelijk toe aan de bloem en suiker en meng met een houten lepel tot het deeg vormt.
  • Kneed het deeg op een met bloem bestoven oppervlak gedurende 10 minuten, tot het glad en elastisch is.
  • Voeg water toe als het deeg te droog is, of bloem als het te plakkerig is.
  • Vorm een bal van het deeg en leg het in een licht geoliede kom.
  • Dek af en laat 45 minuten rijzen op een warme plek.
  • Meng de bruine suiker, kaneelsuiker en pinda's in een kom.
  • Kneed het deeg nog 3 minuten.
  • Verdeel het deeg in 8 porties en vorm van elk een bal.
  • Druk de ballen plat tot schijven.
  • Leg 1 tot 1.
  • 5 eetlepel van het mengsel van bruine suiker, kaneelsuiker en pinda's in het midden van elke schijf.
  • Vouw de schijven dicht en druk ze plat tot ze 1 cm dik zijn.
  • Verwarm boter en olie in een koekenpan en bak de pannenkoekjes 1 tot 2 minuten aan elke kant, tot ze goudbruin en knapperig zijn.
  • Haal de pannenkoekjes uit de pan en laat ze uitlekken op keukenpapier.
  • Serveer de warme pannenkoekjes met een krachtige Lungo (110 ml).

Notities

Dit gerecht wordt meestal niet met wijn geserveerd, maar als je een drankje wilt toevoegen, zou een zoete witte wijn zoals een Moscato passen bij de zoetheid van de pannenkoekjes.

Nutrition

Serving: 2pannenkoekjes en 110 ml koffie | Calories: 250kcal | koolhydraten: 30g | Protein: 6g | Vet: 10g | Zout: 0.2mg | Sugar: 10g

Recept afdrukken
No ratings yet

Envivo Lungo Pear Crumble

Voorbereidingstijd20 minuten
Recept categorieën: Ontbijt
Dieët: Vegetarisch
Porties: 6
calorieën: 430kcal
Auteur: ChatGTP

Ingrediënten

Voor de peer- en havermoutcrumble:

  • 1 cup Envivo Lungo sterke koffie
  • 8 peren
  • 180 gram boter
  • 150 gram volkorenmeel
  • 100 gram basterdsuiker
  • 100 gram rietsuiker
  • 150 gram havermout

Voor de koffie:

  • 6 capsules van de Envivo Lungo

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 200ºC.
  • Schil de peren en snijd ze in kleine stukjes.
  • Voeg de peren, de boter en rietsuiker toe aan een pan.
  • Kook het geheel op hoog vuur tot het karameliseert.
  • Zet een lungo van de Envivo Lungo met uw Nespresso machine en voeg deze toe aan de pan.
  • Laat het geheel 3 tot 4 minuten op hoog vuur koken.
  • Voeg de bloem, bruine suiker, havermout en overgebleven boter en rietsuiker toe aan een kom.
  • Mix het geheel tot het een grof gekorreld mengsel vormt.
  • Leg de gekarameliseerde peren in een ovenschaal.
  • Voeg het havermoutmengsel toe aan de ovenschaal en zet het in de oven voor 40 minuten.
  • Serveer warm met een Envivo Lungo.
  • Geniet ervan!

Notities

Omdat dit een ontbijtgerecht is, wordt het meestal niet met wijn geserveerd. Maar als je het als dessert wilt hebben, zou een zoete witte wijn zoals een Riesling goed kunnen passen.

Nutrition

Calories: 430kcal | koolhydraten: 64g | Protein: 5g | Vet: 19g | Zout: 0.4mg | Sugar: 38g