Rio choco
Servings: 4 personen
Calories:
Author: Cor Kevenaar
- ½ l banaan-chocoijs
- ½ l stracciatella-ijs
- ½ marmercake
- 2 bananen
- 5 eetlepel(s) pure chocoladevlokken
Haal het ijs uit de diepvries en laat het in de koelkast in ongeveer 30 minuten een beetje zachter worden.
Zet de cakevorm op het bakpapier en teken de vorm af.
Knip het stuk papier uit en leg het op de bodem.
Knip nog twee lange stroken van 35 bij 15 centimeter.
Bekleed er de opstaande randen van de vorm mee.
Snij de cake in 8 plakken.
Snij de bananen in plakjes en verdeel ze in 3 gelijke porties.
Verdeel 1 portie van de bananenplakjes over de bodem van de vorm.
Schep het banaan-chocoijs erop en strijk het glad.
Leg de volgende portie banaan op het ijs.
Dek dit af met 4 plakken cake.
Druk het geheel goed aan.
Schep het stracciatella-ijs op de cake en strijk dit glad.
Leg de laatste portie banaan erop en dek dit af met de rest van de cake.
Druk goed aan.
Zet de vorm in de diepvries en laat het geheel in minstens 4 uur bevriezen.
Neem de ijstaart uit de diepvries.
Keer de taart om op een grote schaal en haal het bakpapier weg.
Strooi de vlokken over de taart en snij hem in 8 plakken.
Receptenplein.nl
Home / Papier
Bananenbeignets
Hier is een moderne draai aan het recept voor bananenbeignets
Servings: 4 personen
Calories: 240kcal
Author: Cor Kevenaar
- 6 stevige bananen
- 1 kopje zelfrijzend bakmeel
- 1 theelepel kaneel
- 1,5 theelepel gemberpoeder
- 0,5 theelepel zout
- 1,5 theelepel sojasaus
- Melk
- Slaolie of frituurvet
- Poedersuiker
Halveer de gepelde bananen en snijd elke helft in de lengte in tweeën.
Meng zelfrijzend bakmeel, kaneel, gemberpoeder, zout, sojasaus en melk tot een beslag.
Wentel de bananen door het beslag en frituur ze in hete slaolie of frituurvet tot ze goudbruin zijn.
Als de eerste beignet te hard wordt, voeg dan wat extra melk toe aan het beslag om het te verdunnen.
Laat de beignets uitlekken op keukenpapier.
Bestrooi rijkelijk met poedersuiker en serveer warm.
Calories: 240kcal | koolhydraten: 50g | Protein: 3g | Vet: 4g
Receptenplein.nl
Home / Papier
Opgerolde koek
Servings: 4 personen
Calories: 230kcal
Author: Cor Kevenaar
- 3 eieren
- 75 gram suiker
- 60 gram bloem
- ½ theelepel zout
- 75 gram jamglazuur uit een pot
- Poedersuiker
- Gekonfijte vruchten voor garnering
Verwarm de oven voor op matige temperatuur.
Smeer een bakplaat in met boter.
Maak van vetvrij papier een rechthoekige bakvorm van ongeveer 35 x 25 cm met een hoogte van 3 cm.
Smeer ook deze vorm in met boter.
Maak het biscuitdeeg door de eieren met de suiker luchtig te kloppen.
Voeg vervolgens geleidelijk de bloem en het zout toe en meng tot een glad beslag.
Giet het beslag in de voorbereide vorm op de bakplaat en bak het in de voorverwarmde oven met voornamelijk onderwarmte gedurende ongeveer 10 minuten tot het gaar is.
Keer het gebak snel om op een ingevet vel bakpapier en trek voorzichtig de bakvorm eraf.
Strijk vervolgens snel maar voorzichtig de dunne jam uit over het warme biscuitdeeg en rol de koek stevig op terwijl het nog warm is.
Laat de opgerolde koek afkoelen.
Snijd deze eventueel recht of schuin af en bedek met glazuur van poedersuiker gemengd met water.
Calories: 230kcal | koolhydraten: 40g | Protein: 5g | Vet: 5g
Receptenplein.nl
Home / Papier
Aardbeientaart van Allerhande
Servings: 4 stuks
Calories:
Author: Cor Klaar
- 200 gram bloem
- 100 gram boter of margarine
- 80 gram basterdsuiker
- 1 ei
- zout
- geraspte citroenschil
Voor het vulsel:
- 250 gram of meer aardbeien
- suiker
- 1 deciliter water
- citroensap
- aardappelmeel
- 1 /8 liter slagroom
- poedersuiker
De bloem zeven. De boter of margarine, basterdsuiker, het ei, geraspte citroenschil en zout toevoegen en deze ingrediënten tot een soepele bal kneden.
Het deeg uitrollen tot een lap die in een ondiepe vorm past.
De vorm invetten en met het deeg voeren.
De randen goed aandrukken.
Om te voorkomen dat het deeg gaat zakken een steunvulsel aanbrengen.
Hiertoe een ingevet stuk boterhampapier groter dan de vorm, met de vette kant op
het deeg leggen.
Het papier tegen het deeg aandrukken.
Op het papier een vulsel leggen van rauwe rijst, erwten of bonen of desnoods
propjes papier.
Het deeg in een matig warme oven in 20 à 30 minuten gaar en lichtbruin bakken.
Het steunvulsel verwijderen en het gebak nog even laten bijkleuren.
Het gebak uit de oven halen, laten afkoelen en uit de vorm nemen.
De aardbeien voorzichtig wassen en van de kroontjes ontdoen.
De vruchten met suiker bestrooid enige tijd wegzetten.
Het water aan de kook brengen en dit met wat aangemengd aardappelmeel binden.
Het sap van een citroen eraan toevoegen.
Vlak voor het gebruik de aardbeien in de korst overdoen.
Het uitgelekte aardbeiensap bij de saus doen.
Dit sausje indien nodig nog verder met suiker op smaak brengen en over de
aardbeien gieten.
De room met wat gezeefd poedersuiker stijf slaan en hiermee en met wat
achtergehouden aardbeien de taart garneren.
Receptenplein.nl
Home / Papier