Warning: Invalid Jetpack option name: edit_links_calypso_redirect in /var/www/receptenplein.nl/public/wp-content/plugins/jetpack-social/jetpack_vendor/automattic/jetpack-connection/legacy/class-jetpack-options.php on line 233
Papier – Receptenplein.nl

Rio choco

Recept categorieën: Fruit, IJs, Nagerecht - Dessert
Porties: 4 personen
Auteur: Cor Kevenaar

Ingrediënten

  • ½ l banaan-chocoijs
  • ½ l stracciatella-ijs
  • ½ marmercake
  • 2 bananen
  • 5 eetlepel(s) pure chocoladevlokken

Instructies

  • Haal het ijs uit de diepvries en laat het in de koelkast in ongeveer 30 minuten een beetje zachter worden.
  • Zet de cakevorm op het bakpapier en teken de vorm af.
  • Knip het stuk papier uit en leg het op de bodem.
  • Knip nog twee lange stroken van 35 bij 15 centimeter.
  • Bekleed er de opstaande randen van de vorm mee.
  • Snij de cake in 8 plakken.
  • Snij de bananen in plakjes en verdeel ze in 3 gelijke porties.
  • Verdeel 1 portie van de bananenplakjes over de bodem van de vorm.
  • Schep het banaan-chocoijs erop en strijk het glad.
  • Leg de volgende portie banaan op het ijs.
  • Dek dit af met 4 plakken cake.
  • Druk het geheel goed aan.
  • Schep het stracciatella-ijs op de cake en strijk dit glad.
  • Leg de laatste portie banaan erop en dek dit af met de rest van de cake.
  • Druk goed aan.
  • Zet de vorm in de diepvries en laat het geheel in minstens 4 uur bevriezen.
  • Neem de ijstaart uit de diepvries.
  • Keer de taart om op een grote schaal en haal het bakpapier weg.
  • Strooi de vlokken over de taart en snij hem in 8 plakken.

Bananenbeignets

Hier is een moderne draai aan het recept voor bananenbeignets
Recept categorieën: Fruit, Gebak
Feestdagen etc: Oud & Nieuw
Porties: 4 personen
calorieën: 240kcal
Auteur: ChatGTP

Equipment

  • mes
  • Papier

Ingrediënten

  • 6 stevige bananen
  • 1 kopje zelfrijzend bakmeel
  • 1 theelepel kaneel
  • 1,5 theelepel gemberpoeder
  • 0,5 theelepel zout
  • 1,5 theelepel sojasaus
  • Melk
  • Slaolie of frituurvet
  • Poedersuiker

Instructies

  • Halveer de gepelde bananen en snijd elke helft in de lengte in tweeën.
  • Meng zelfrijzend bakmeel, kaneel, gemberpoeder, zout, sojasaus en melk tot een beslag.
  • Wentel de bananen door het beslag en frituur ze in hete slaolie of frituurvet tot ze goudbruin zijn.
  • Als de eerste beignet te hard wordt, voeg dan wat extra melk toe aan het beslag om het te verdunnen.
  • Laat de beignets uitlekken op keukenpapier.

Notities

Bestrooi rijkelijk met poedersuiker en serveer warm.

Nutrition

Calories: 240kcal | koolhydraten: 50g | Protein: 3g | Vet: 4g

Opgerolde koek

Recept categorieën: Koek
Porties: 4 personen
calorieën: 230kcal
Auteur: ChatGTP

Equipment

Ingrediënten

  • 3 eieren
  • 75 gram suiker
  • 60 gram bloem
  • ½ theelepel zout
  • 75 gram jamglazuur uit een pot
  • Poedersuiker
  • Gekonfijte vruchten voor garnering

Instructies

  • Verwarm de oven voor op matige temperatuur.
  • Smeer een bakplaat in met boter.
  • Maak van vetvrij papier een rechthoekige bakvorm van ongeveer 35 x 25 cm met een hoogte van 3 cm.
  • Smeer ook deze vorm in met boter.
  • Maak het biscuitdeeg door de eieren met de suiker luchtig te kloppen.
  • Voeg vervolgens geleidelijk de bloem en het zout toe en meng tot een glad beslag.
  • Giet het beslag in de voorbereide vorm op de bakplaat en bak het in de voorverwarmde oven met voornamelijk onderwarmte gedurende ongeveer 10 minuten tot het gaar is.
  • Keer het gebak snel om op een ingevet vel bakpapier en trek voorzichtig de bakvorm eraf.
  • Strijk vervolgens snel maar voorzichtig de dunne jam uit over het warme biscuitdeeg en rol de koek stevig op terwijl het nog warm is.
  • Laat de opgerolde koek afkoelen.
  • Snijd deze eventueel recht of schuin af en bedek met glazuur van poedersuiker gemengd met water.

Glazuur:

  • Meng poedersuiker met een beetje water tot je een glad glazuur krijgt.

Opmaak:

  • Garneer de opgerolde koek met gekonfijte vruchten.

Nutrition

Calories: 230kcal | koolhydraten: 40g | Protein: 5g | Vet: 5g

Aardbeientaart van Allerhande

Recept categorieën: Fruit, Taart
Porties: 4 stuks
Auteur: Cor Kevenaar

Equipment

Ingrediënten

  • 200 gram bloem
  • 100 gram boter of margarine
  • 80 gram basterdsuiker
  • 1 ei
  • zout
  • geraspte citroenschil

Voor het vulsel:

  • 250 gram of meer aardbeien
  • suiker
  • 1 deciliter water
  • citroensap
  • aardappelmeel
  • 1 /8 liter slagroom
  • poedersuiker

Instructies

  • De bloem zeven. De boter of margarine, basterdsuiker, het ei, geraspte citroenschil en zout toevoegen en deze ingrediënten tot een soepele bal kneden.
  • Het deeg uitrollen tot een lap die in een ondiepe vorm past.
  • De vorm invetten en met het deeg voeren.
  • De randen goed aandrukken.
  • Om te voorkomen dat het deeg gaat zakken een steunvulsel aanbrengen.
  • Hiertoe een ingevet stuk boterhampapier groter dan de vorm, met de vette kant op
  • het deeg leggen.
  • Het papier tegen het deeg aandrukken.
  • Op het papier een vulsel leggen van rauwe rijst, erwten of bonen of desnoods
  • propjes papier.
  • Het deeg in een matig warme oven in 20 à 30 minuten gaar en lichtbruin bakken.
  • Het steunvulsel verwijderen en het gebak nog even laten bijkleuren.
  • Het gebak uit de oven halen, laten afkoelen en uit de vorm nemen.
  • De aardbeien voorzichtig wassen en van de kroontjes ontdoen.
  • De vruchten met suiker bestrooid enige tijd wegzetten.
  • Het water aan de kook brengen en dit met wat aangemengd aardappelmeel binden.
  • Het sap van een citroen eraan toevoegen.
  • Vlak voor het gebruik de aardbeien in de korst overdoen.
  • Het uitgelekte aardbeiensap bij de saus doen.
  • Dit sausje indien nodig nog verder met suiker op smaak brengen en over de
  • aardbeien gieten.
  • De room met wat gezeefd poedersuiker stijf slaan en hiermee en met wat
  • achtergehouden aardbeien de taart garneren.