Mini ricotta cheesecakejes
Allerhande 2002
Porties: 8 personen
calorieën: 255kcal
Equipment
- magnetron
- muffinvorm
- Papieren cakevormpjes
Ingrediënten
- 6 volkoren biskwietjes
- 50 g boter
- mespunt kaneel
- 1 citroen
- 1 el maizena
- 2 eieren
- 100 g witte basterdsuiker
- 4 el lemon jelly marmelade
- 250 gr ricotta
- 125 ml crème fraîche
- ½ mango
Instructies
- In keukenmachine koekjes tot kruim malen.
- (In magnetron) boter smelten.
- Boter en kaneel door koekjeskruim mengen.
- Muffinvorm bekleden met papieren cakevormpjes.
- In elk vormpje 1 el koekkruim scheppen en met bolle kant van lepel aandrukken.
- In koelkast ca. 15 minuten laten opstijven.
- Intussen oven voorverwarmen op 175 ºC.
- Citroen goed schoonboenen, schil fijn raspen.
- Halve citroen uitpersen.
- Maizena oplossen in citroensap.
- In kom eieren met suiker loskloppen.
- Citroensap, geraspte schil en 2 el marmelade erdoor mengen.
- Ricotta en crème fraîche toevoegen en tot glad mengsel roeren.
- Muffinvorm uit koelkast halen.
- Vormpjes tot de rand vullen met ricottamengsel.
- Cakejes in midden van oven in ca. 30 minuten gaar bakken.
- Muffinvorm uit oven nemen en cakejes in vorm tot kamertemperatuur laten afkoelen.
- Mango schillen en vruchtvlees in mooie stukjes snijden.
- In steelpan rest van marmelade in 1 el water voorzichtig laten smelten.
- Pan van vuur nemen.
- Mango door marmelade scheppen en ca. 3 minuten laten afkoelen.
- Mango over cakejes verdelen.
Nutrition
Calories: 255kcal | koolhydraten: 23g | Protein: 6g | Vet: 16g