Mini ricotta cheesecakejes

Allerhande 2002
Porties: 8 personen
Bereidingstijd: 30 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 6 volkoren biskwietjes
  • 50 g boter
  • mespunt kaneel
  • 1 citroen
  • 1 el maizena
  • 2 eieren
  • 100 g witte basterdsuiker
  • 4 el lemon jelly marmelade
  • 250 gr ricotta
  • 125 ml crème fraîche
  • ½ mango

Instructies

  • In keukenmachine koekjes tot kruim malen.
  • (In magnetron) boter smelten.
  • Boter en kaneel door koekjeskruim mengen.
  • Muffinvorm bekleden met papieren cakevormpjes.
  • In elk vormpje 1 el koekkruim scheppen en met bolle kant van lepel aandrukken.
  • In koelkast ca. 15 minuten laten opstijven.
  • Intussen oven voorverwarmen op 175 ºC.
  • Citroen goed schoonboenen, schil fijn raspen.
  • Halve citroen uitpersen.
  • Maizena oplossen in citroensap.
  • In kom eieren met suiker loskloppen.
  • Citroensap, geraspte schil en 2 el marmelade erdoor mengen.
  • Ricotta en crème fraîche toevoegen en tot glad mengsel roeren.
  • Muffinvorm uit koelkast halen.
  • Vormpjes tot de rand vullen met ricottamengsel.
  • Cakejes in midden van oven in ca. 30 minuten gaar bakken.
  • Muffinvorm uit oven nemen en cakejes in vorm tot kamertemperatuur laten afkoelen.
  • Mango schillen en vruchtvlees in mooie stukjes snijden.
  • In steelpan rest van marmelade in 1 el water voorzichtig laten smelten.
  • Pan van vuur nemen.
  • Mango door marmelade scheppen en ca. 3 minuten laten afkoelen.
  • Mango over cakejes verdelen.

Voedingswaarden

Calories: 255 kcal | koolhydraten: 23 g | Protein: 6 g | Vet: 16 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Kaas / Nagerecht
Geschikt voor Dieët: Vegetarisch