Recept afdrukken
No ratings yet

Italiaanse scholrolletjes

Snel te maken
Recept categorieën: Hoofdgerechten, Vis
Land van herkomst: Italië
Porties: 4 personen
Auteur: Albert Heijn / Allerhande

Ingrediënten

  • 300 g witte rijst
  • 2 schaaltjes scholfilet à ca. 250 g
  • ½ potje tapenade van zwarte olijven à 140 g
  • 2 eetlepel(s) olijfolie
  • 1 zak Italiaanse groentemix 400 g
  • 1 blik tomatenblokjes 400 g
  • 2 eetlepel(s) balsamicoazijn

Instructies

  • Rijst koken volgens gebruiksaanwijzing.
  • Oven voorverwarmen op 200°C of gasovenstand 4.
  • Scholfilet bestrooien met peper en besmeren met tapenade.
  • Scholfilet oprollen en eventueel vastzetten met prikker.
  • Scholfilet in ingevette ovenschaal leggen.
  • In braadpan olie verhitten.
  • Groentemix 3 minuten bakken.
  • Tomatenblokjes en azijn toevoegen en ca. 1 minuut meeverwarmen.
  • Tomatensaus op smaak brengen met zout en peper en over scholfilet schenken.
  • In midden van oven vis in ca. 15 minuten gaar laten worden.

Notities

Visschotel serveren met rijst.

Recept afdrukken
No ratings yet

Born to be wild

Porties: 1 glas
Auteur: Cor Kevenaar

Ingrediënten

  • 20 ml Tequila
  • 20 ml Wodka
  • 20 ml Pisang Ambon
  • 7up
  • scheutje Rose's Lime Juice
  • ijsblokjes

Instructies

  • Vul een longdrinkglas voor de helft met ijsblokjes.
  • Schenk daar de Tequila, Wodka en Pisang Ambon overheen.
  • Even aanvullen met 7-up en een scheutje Rose's Lime Juice en vervolgens kort roeren.
  • Garneer met een rode cocktailkers op een prikker.