Recept afdrukken
No ratings yet

Wortelwrap

Snel te maken
Recept categorieën: Gevogelte, Hoofdgerechten, Kip, Wraps
Porties: 4 personen
Auteur: Albert Heijn / Allerhande

Ingrediënten

  • 2 augurken middelmaat
  • 1 bakje wortel-selleriesalade 250 g
  • 8 bladen sla mooie grote
  • 8 plakjes kipfilet

Instructies

  • Knip stukken cadeaulint van 10 centimeter.
  • Laat het lint krullen met de botte kant van een schaar.
  • Knoop om elk prikkertje een stuk gekruld lint.
  • Snij de augurken in kleine blokjes.
  • Schep de wortel-selleriesalade in een bakje en schep er de augurkblokjes doorheen.
  • Was de slabladeren en dep ze goed droog met wat keukenpapier.
  • Leg ze op het aanrecht met de bolle kant naar onderen.
  • Leg op elk blad 1 plakje kipfilet.
  • Leg in het midden van elk plakje kipfilet een langwerpig bergje wortel-selleriesalade.
  • Rol de sla met de kipfilet om het mengsel op en steek het pakketje vast met een versierd prikkertje.

Notities

Serveren met patat.

Ham met Boursin
Recept afdrukken
No ratings yet

Ham met Boursin

Recept categorieën: Snack, Tapas
Auteur: Cor Kevenaar

Equipment

Ingrediënten

  • Een paar ons gegrilde magere ham.
  • Boursin.
  • Cherry-tomaatjes

Instructies

  • Pak een paar ons gegrilde ham en besmeer deze met boursin.
  • Hierna oprollen en in stukjes snijden.
  • Bovenop een half Cherry-tomaatje.
  • Prikkertje er in en klaar is kees....
  • De gegrilde ham kan vervangen worden door bijv. rosbief of runderrookvlees.
  • Rijg afwisselend met een kerstomaatje en lente-ui aan een spiesje,
  • zo kan je het ook als tapasgerechtje serveren.
  • Boursin kan je evt weer vervangen door roomkaas met diverse kruiden.

Bloemkool in een jasje
Recept afdrukken
No ratings yet

Bloemkool in een jasje

Recept categorieën: Rundvlees, Varkensvlees, Vlees
Land van herkomst: Nederland
Auteur: Cor Kevenaar

Equipment

Ingrediënten

  • 1 bloemkool
  • 400 gram gehakt aangemaakt met kruiden
  • 4 plakken Jonge kaas
  • 100 gram Ontbijtspek

Instructies

  • Bloemkool gaar koken klein beetje af laten koelen!
  • Daarna bekleden met 400 gram gekruid gehakt daarop jonge kaas en daarop ontbijtspek.
  • Met prikkertjes de spek vastzetten i.v.m. krimpen van het spek.
  • Dan 20 minuten op 180 graden en dan nog 5 minuten op 150 graden.
  • Dit is goddelijk! 12 minuten op 180 graden.
  • Eet smakelijk! kan denk ik ook wel in de oven

Bloemkool uit Airfryer
Recept afdrukken
No ratings yet

Bloemkool uit Airfryer

Recept categorieën: Airfryer, Groenten, Varkensvlees, Vlees
Porties: 4
Auteur: Cor Kevenaar

Equipment

Ingrediënten

  • 1 bloemkool
  • 400 gram gehakt aangemaakt
  • 4 plakken jonge kaas
  • 100 gram Ontbijtspek

Instructies

  • Bloemkool gaar koken klein beetje af laten koelen!
  • Daarna bekleden met 400 gram gekruid gehakt daarop jonge kaas en daarop ontbijtspek.
  • Met prikkertjes de spek vastzetten i.v.m. krimpen van het spek.
  • Dan 20 minuten op 180 graden en dan nog 5 minuten op 150 graden.
  • Dit is goddelijk!
  • 12 minuten op 180 graden.
  • Eet smakelijk!
  • kan denk ik ook wel in de oven