Kruidige pompoenquiche met koriander
Servings: 8 personen
Calories:
Equipment
- quichevorm (doorsnede 27 cm)
Ingrediënten
- 1 kleine pompoen biologisch, ca. 800 g
- 2 eetlepels olijfolie
- 9 bosuitjes in stukjes van 3 cm
- 1½ eetlepel Indiase currypasta mild
- 3 eieren
- 125 ml slagroom
- 5 plakjes roomboterbladerdeeg diepvries,
- ontdooid
- 1 zakje verse koriander 15 g, fijngehakt
Instructies
- Pompoen in plakken snijden, schil eraf snijden en zaadjes verwijderen.
- Vruchtvlees (ca. 500 g) in blokjes van ca. 1½ cm snijden.
- In braadpan olie verhitten en pompoen ca. 3 minuten al omscheppend bakken. Bosuitjes en currypasta toevoegen en geheel nog 1 minuut bakken.
- Mengsel iets laten afkoelen.
- In kom eieren met slagroom loskloppen.
- Oven voorverwarmen op 225 °C. Quichevorm invetten.
- Op een met bloem bestoven werkvlak plakjes deeg op elkaar leggen en uitrollen tot dunne ronde lap van ca. 30 cm.
- Vorm bekleden met deeg.
- Helft van koriander door pompoen scheppen.
- Pompoen in vorm scheppen.
- Eimengsel erover verdelen. Quiche 1 richel onder midden in oven in ca. 30 minuten gaar en goudbruin bakken.
- Quiche uit oven nemen en 10 minuten laten staan.
- Garneren met rest van koriander en lauwwarm of op kamertemperatuur serveren.