Recept afdrukken
No ratings yet

Dubbele Vruchtenflensjes à la Moscovite

zoete, dubbele vruchtenflensjes
Bereidingstijd50 minuten
Recept categorieën: Pannenkoeken
Land van herkomst: Rusland
Porties: 4
calorieën: 300kcal
Auteur: ChatGTP

Ingrediënten

  • 300 g speltbloem een gezondere meeloptie
  • ½ l ongezoete amandelmelk
  • 50 g kokosbloesemsuiker
  • Snufje roze Himalayazout
  • 2 scharreleieren
  • Boter om te bakken
  • ½ blikje appelmoes
  • Blikje ananasstukjes
  • Likeurglas Kümmel
  • Poedersuiker
  • ½ l aardbeiencoulis vervangen voor appelmoes
  • Kirsch voor tremperen
  • Veenbessengelei op smaak gebracht met kaneel en gemberpoeder

Instructies

  • Maak een beslag van gezeefde speltbloem, amandelmelk, kokosbloesemsuiker, roze Himalayazout en eieren.
  • Bak flensjes op de gebruikelijke manier.
  • Bestrijk de helft van de flensjes met een mengsel van appelmoes en stukjes ananas, getrempeerd in Kümmel.
  • Leg een tweede flensje er bovenop.
  • Dresseer de dubbele flensjes naast elkaar op de serveerschotel en bestrooi ze met poedersuiker.
  • Serveer met een aparte sabayonne, waar een scheut Kümmel aan is toegevoegd.

Notities

  • Probeer aardbeiencoulis als vervanging voor appelmoes en trempeer met Kirsch.
  • Gebruik veenbessengelei, op smaak gebracht met bijvoorbeeld kaneel en gemberpoeder, als alternatief voor appelmoes.

Nutrition

Calories: 300kcal | koolhydraten: 45g | Protein: 8g | Vet: 10g | Sugar: 15g

Recept afdrukken
No ratings yet

Célestines au foie gras

Geniet van deze verfijnde Célestines met foie gras met dit heerlijke recept.
Bereidingstijd1 uur
Recept categorieën: Gevogelte, Pannenkoeken
Land van herkomst: Frankrijk
Porties: 4
calorieën: 420kcal
Auteur: ChatGTP

Ingrediënten

  • 300 g bloem
  • Een snufje zout
  • 2,5 deciliter water
  • 50 g boter
  • 2 eieren
  • 3 eiwitten
  • Boter
  • 30 g bloem
  • 25 g boter
  • 2 deciliter bouillon
  • 100 g champignons
  • 100 g ganzelever
  • Eiwit
  • Paneermeel
  • Frituurvet

Optioneel:

  • maderasaus

Instructies

  • Maak van bloem, zout, eieren, water, boter en stijfgeslagen eiwitten op de gebruikelijke wijze een flensjesbeslag en bak zeer dunne flensjes.
  • Bedek elk flensje met een dikke ragoût van gesmoorde champignons en dresspeer in het midden een smalle, dunne plak gebakken ganzelever.
  • Rol het flensje op en sluit het met een tandenstoker.
  • Paneer de gevulde flensjes à l'anglaise en bak ze goudgeel in de hete frituur.
  • Serveer met eventueel een aparte maderasaus.

Notities

  • Varieer met gesmoorde kippenlevers in een dikke saus als alternatieve vulling.
  • Gebruik leverpastei of plakjes leverkaas tussen een laagje ragoût voor een andere smaakbeleving.
Geniet van deze culinaire Célestines au Foie Gras als een smaakvolle traktatie!

Nutrition

Calories: 420kcal | koolhydraten: 45g | Protein: 15g | Vet: 20g | Zout: 1.5mg | Sugar: 2g