Recept afdrukken
No ratings yet

Tagliatelle met Bleekselderij en Pesto-Olijvensaus

Recept categorieën: Hoofdgerechten, Kaas, Pasta
Land van herkomst: Italië
Dieët: Vegetarisch
Porties: 4 personen
calorieën: 480kcal
Auteur: ChatGTP

Ingrediënten

  • 1 struik bleekselderij
  • 2 eetlepels olie
  • ½ pot olijven met piment 250 ml
  • 75 g Grana Padano kaas stukje
  • 250 g tagliatelle al pomodoro rode lintpasta
  • 1 bakje verse groene pesto 100 g
  • Grof gemalen zwarte peper

Instructies

  • Maak de bleekselderij schoon en snijd deze in stukjes van 2 cm.
  • Verhit de olie in een wok of koekenpan en roerbak de bleekselderij gedurende 10 minuten.
  • Halveer de olijven.
  • Schaaf de kaas in grove krullen.
  • Kook ondertussen de pasta in ruim kokend water met zout gedurende 5 minuten, tot deze beetgaar is.
  • Meng de pesto en olijven door de bleekselderij en verwarm nog 1 minuut mee.
  • Giet de pasta af en verdeel deze over vier warme borden.
  • Schep het bleekselderijmengsel over de pasta.
  • Bestrooi met de kaaskrullen en zwarte peper naar smaak.

Notities

Wijnadvies:

Een lichte en fruitige Italiaanse witte wijn, zoals een Pinot Grigio, past goed bij dit gerecht.

Nutrition

Calories: 480kcal | koolhydraten: 55g | Protein: 13g | Vet: 23g | Sugar: 2g