Recept afdrukken
No ratings yet

Gekarameliseerde Witlof met Mosterd

Bereidingstijd10 minuten
Recept categorieën: Bijgerecht, Groenten
Land van herkomst: Nederland
Dieët: Vegetarisch
Porties: 2
calorieën: 95kcal
Auteur: ChatGTP

Ingrediënten

  • 3 tot 4 stronkjes witlof
  • 1 klontje boter
  • 1 el mosterd
  • 1 el suiker

Instructies

  • Snijd de witlof klein.
  • Smelt de boter in een wok of koekenpan en voeg de witlof toe.
  • Bak de witlof gedurende ongeveer 5 minuten, waarbij je regelmatig omschept.
  • Zodra de witlof begint te slinken, voeg je de mosterd en suiker toe.
  • Roer goed door en laat nog even sudderen tot de witlof zacht is en de saus wat dikker wordt.

Notities

Wijnadvies:

Een lichtzure witte wijn zoals een Riesling of een Sauvignon Blanc past uitstekend bij dit gerecht. De frisheid van de wijn snijdt mooi door de mosterdsaus en versterkt de smaken van de gekarameliseerde witlof.

Nutrition

Calories: 95kcal | koolhydraten: 12g | Protein: 3g | Vet: 4g | Zout: 0.5mg | Sugar: 8g

Recept afdrukken
No ratings yet

Tagliatelle met Bleekselderij en Pesto-Olijvensaus

Recept categorieën: Hoofdgerechten, Kaas, Pasta
Land van herkomst: Italië
Dieët: Vegetarisch
Porties: 4 personen
calorieën: 480kcal
Auteur: ChatGTP

Ingrediënten

  • 1 struik bleekselderij
  • 2 eetlepels olie
  • ½ pot olijven met piment 250 ml
  • 75 g Grana Padano kaas stukje
  • 250 g tagliatelle al pomodoro rode lintpasta
  • 1 bakje verse groene pesto 100 g
  • Grof gemalen zwarte peper

Instructies

  • Maak de bleekselderij schoon en snijd deze in stukjes van 2 cm.
  • Verhit de olie in een wok of koekenpan en roerbak de bleekselderij gedurende 10 minuten.
  • Halveer de olijven.
  • Schaaf de kaas in grove krullen.
  • Kook ondertussen de pasta in ruim kokend water met zout gedurende 5 minuten, tot deze beetgaar is.
  • Meng de pesto en olijven door de bleekselderij en verwarm nog 1 minuut mee.
  • Giet de pasta af en verdeel deze over vier warme borden.
  • Schep het bleekselderijmengsel over de pasta.
  • Bestrooi met de kaaskrullen en zwarte peper naar smaak.

Notities

Wijnadvies:

Een lichte en fruitige Italiaanse witte wijn, zoals een Pinot Grigio, past goed bij dit gerecht.

Nutrition

Calories: 480kcal | koolhydraten: 55g | Protein: 13g | Vet: 23g | Sugar: 2g