Verfijnde Flensjes Gil Blas

Verfijnde Flensjes Gil Blas

Geniet van deze verfijnde flensjes met een heerlijke hazelnootvulling en een vleugje cognac. Perfect als dessert of een luxe brunch. Serveer de crêpes met poedersuiker voor een elegant en smaakvol resultaat. Een feestelijke traktatie voor elke speciale gelegenheid!
Bereidingstijd50 minuten
Land van herkomst: Frankrijk
Dieët: Vegetarisch
Feestdagen etc: Kerst, Verjaardag
Servings: 4
Calories: 350kcal
Author: Cor Klaar

Equipment

Ingrediënten

Voor de Crêpes:

  • 300 g bloem
  • 3 deciliter melk
  • 50 g suiker
  • Snufje zout
  • 3 eieren
  • Boter voor het bakken

Voor de Vulling:

  • 100 g boter op kamertemperatuur
  • 100 g poedersuiker
  • 40 g gehakte hazelnoten
  • 1 theelepel citroensap
  • Likeurglas cognac

Afwerking:

  • Poedersuiker om te bestrooien

Eventueel

  • amandelmolen

Instructies

  • Maak een beslag van gezeefde bloem, melk, suiker, zout en eieren door alles goed te mengen in een beslagkom.
  • Verhit een flensjespan met een beetje boter en bak flensjes volgens de gebruikelijke methode.
  • Voor de vulling, roer de boter zacht en voeg de poedersuiker toe.
  • Meng goed door.
  • Voeg de gehakte hazelnoten, citroensap en cognac toe aan het boter-suikermengsel en meng alles goed door elkaar.
  • Bestrijk elke flensje met het hazelnoot-botermengsel.
  • Vouw de flensjes driehoekig op en plaats ze op een schaal.
  • Bestrooi de flensjes met poedersuiker voor het serveren.

Notities

Serveer de flensjes met een glas zoete Sauternes of een elegante dessertwijn zoals Moscato d'Asti om de smaken te complementeren.

Nutrition

Calories: 350kcal | koolhydraten: 45g | Protein: 7g | Vet: 15g | Zout: 0.5g | Sugar: 25g

Crêpes Empire

Crêpes Empire

voor een vorstelijke twist aan je pannenkoekenervaring, presenteren we de Crêpes Royale. Deze zoete, weelderig gegarneerde flensjes uit Frankrijk zullen je smaakpapillen betoveren. Volg dit recept voor een koninklijk dessert dat je gasten versteld zal doen staan
Totale tijd50 minuten
Recept categorieën: Pannenkoeken
Land van herkomst: Frankrijk
Servings: 4
Calories:
Author: Cor Kevenaar

Equipment

  • sauspannen
  • flensjespan
  • invetkwastje
  • schaaltjes
  • schotel
  • lepels
  • paletmes

Ingrediënten

  • 300 g bloem
  • 3 dl melk
  • 50 g suiker
  • Snufje zout
  • 3 eieren
  • Boter
  • 3 dl dikke vanillesaus
  • 75 g bitterkoekjes
  • Likeurglas Curaçao
  • 1 blik ananas
  • 1 dl bessengelei

Instructies

  • Bak dunne flensjes van gezeefde bloem, melk, suiker, zout en eieren op de gebruikelijke manier.
  • Bereid ondertussen een vanillesaus met een vulling van verkruimelde bitterkoekjes en blokjes in Curaçao getrempeerde ananas.
  • Bedek de flensjes met een royale laag vanillesaus, rol ze op en schik ze naast elkaar op een schotel.
  • Garneer met een kunstig streepje rode bessengelei.
  • Serveer warm en geniet van deze vorstelijke traktatie.

Notities

Variatie 1:

Laat de bitterkoekjes weg en gebruik ander gemengd fruit als vulling.

Variatie 2:

Vul de flensjes met bessencompote en flamber met rum voor een spectaculair effect.

Gevulde Zoete Crêpes met Hazelnoten

Gevulde Zoete Crêpes met Hazelnoten

Crêpes aux avelines
Verwen je smaakpapillen met deze heerlijke Crêpes aux avelines, gevuld met een smeuïge hazelnootvulling.
Totale tijd50 minuten
Recept categorieën: Pannenkoeken
Land van herkomst: Frankrijk
Servings: 4
Calories: 450kcal
Author: Cor Kevenaar

Equipment

Ingrediënten

Crêpes

  • 250 g bloem
  • 3 dl melk
  • 50 g suiker
  • Een snufje zout
  • 2 eieren
  • Boter

Hazelnotenvulling

  • 125 g boter
  • 75 g suiker
  • Een snufje vanillesuiker
  • 200 g hazelnoten geraspt met een amandelmolen
  • 4 eetlepels slagroom
  • Poedersuiker

Instructies

  • Maak op de gebruikelijke wijze beslag van gezeefde bloem, melk, suiker, zout en eieren.
  • Bak dunne flensjes.
  • Roer intussen de boter zacht.
  • Voeg suiker, vanillesuiker toe en meng dan de geraspte hazelnoten (verkregen met een amandelmolen) toe.
  • Voeg ten slotte de stijfgeslagen slagroom toe.
  • Bestrijk de flensjes met een dunne laag van deze hazelnootvulling, rol ze op en bestrooi ze met poedersuiker.

Notities

Varieer met gesnipperde paranoten en gebruik in plaats van slagroom een dikke moc-cacrème.
Probeer een mengsel van geraspte walnoot, hazelnoot en amandel met marasquincrème in plaats van slagroom
Trakteer jezelf op deze heerlijke Crêpes aux avelines voor een zoet en verrukkelijk Frans genot!

Nutrition

Calories: 450kcal | koolhydraten: 40g | Protein: 10g | Vet: 28g | Zout: 0.5g | Sugar: 20g

Gevulde Zoete Crêpentaart met Gember

Gevulde Zoete Crêpentaart met Gember

Crêpes au gingembre
Geniet van een kruidige en verrassende smaak met deze Crêpes au gingembre, een zoete en gevulde flensjestaart met gember. Hier is de vernieuwde versie van het recept.
Totale tijd45 minuten
Recept categorieën: Pannenkoeken
Land van herkomst: Frankrijk
Servings: 4
Calories:
Author: Cor Kevenaar

Equipment

  • flensjespan
  • paletmes
  • invetkwastie,
  • schotel
  • Lepel
  • hakmes
  • kommen

Ingrediënten

  • 300 g bloem
  • 4 deciliter melk
  • 75 g suiker
  • Een snufje zout
  • 2 eieren
  • 200 g gember
  • Boter
  • 2 deciliter gembersiroop
  • Poedersuiker
  • 25 g djahé gemberpoeder

Instructies

  • Maak van gezeefde bloem, melk, suiker, zout en eieren op de gebruikelijke wijze beslag.
  • Voeg aan dit beslag de fijngehakte gember toe en bak dunne flensjes.
  • Rol ze op en schik ze op een schotel.
  • Besprenkel de flensjes met gembersiroop en bestrooi ze met een mengsel van gezeefde poedersuiker en gemberpoeder (djahé).

Notities

  • Varieer door de gember te vervangen door sukadesnippers en gebruik in plaats van siroop notenlikeur.
  • Probeer de gember te vervangen door stukjes gedroogde, geweekte abrikoos.
  • Gebruik in plaats van siroop bessenjam en bestrooi met greinsuiker.
  • Geniet van deze smaakvolle Crêpes au gingembre, perfect voor liefhebbers van kruidige lekkernijen!

Gevulde Zoete Crêpes au Convent met Peer

Gevulde Zoete Crêpes au Convent met Peer

Crêpes au convent
Geniet van een hemelse traktatie met deze Crêpes au convent, zoete en gevulde vruchtenflensjes. Hier is de vernieuwde versie van het recept,
Totale tijd50 minuten
Recept categorieën: Pannenkoeken
Land van herkomst: Frankrijk
Servings: 4
Calories:
Author: Cor Kevenaar

Equipment

  • flensjespan
  • paletmes
  • invetkwastje
  • schotel
  • lepels
  • mes
  • kommen

Ingrediënten

  • 300 g bloem
  • 3 deciliter melk
  • Een snufje zout
  • 3 eieren
  • 3 rijpe peren Doyenne
  • Citroensap
  • Boter
  • Poedersuiker

Instructies

  • Maak van gezeefde bloem, melk, zout en eieren op de gebruikelijke wijze een beslag voor niet al te dunne flensjes.
  • Snijd ondertussen een paar mooie peren in plakjes en besprenkel ze met citroensap.
  • Laat de peren even staan.
  • Doe een lepel beslag in de hete pan, verdeel een drietal plakjes peer over het flensje, bak het flensje af en serveer het zo heet mogelijk, bestrooid met poedersuiker.

Notities

Varieer de vulling door de flensjes te vullen met gehalveerde, gesmoorde champignons en laat de poedersuiker weg.
Probeer de flensjes te vullen met flinters bigarreaux of gehalveerde verse kersen.
Geniet van deze heerlijke Crêpes au Convent met peer, perfect voor een zoete verleiding!

Blintzes

Blintzes

Geniet van deze hartige, gevulde vleesnoedels bekend als Blintzes, met dit heerlijke recept. Hier is de vernieuwde versie,
Bereidingstijd1 minuut
Recept categorieën: Pannenkoeken
Land van herkomst: Israel
Servings: 4
Calories: 320kcal
Author: Cor Kevenaar

Equipment

  • grote kommen,
  • spatels
  • flensjespan
  • schotel

Ingrediënten

  • 3 eieren
  • 3 dl melk
  • Een snufje zout
  • 2 eetlepels slaolie
  • 100 g bloem
  • Boter
  • 1 ui
  • 1 eetlepel ketchup
  • 1 ei
  • 50 g gaar vlees
  • 2 dl tomatensaus

Instructies

  • Meng de eieren, melk, zout en slaolie en klop tot een homogeen mengsel.
  • Roer langzaam de bloem erdoor.
  • Bak van dit beslag op de gebruikelijke wijze eenzijdig flensjes.
  • Stapel ze op een schotel of doek.
  • Voeg een lepel vulling toe aan elk flensje (bijvoorbeeld ui, vlees, ketchup en ei tot een dikke pasta maken), rol ze op en bak ze goudbruin in een hete oven.
  • Serveer de Blintzes met tomatensaus.

Notities

  • Varieer met vullingen zoals kwark met ei en citroensap voor een frisse variant.
  • Probeer een vulling van bosbessencompote met cornflakes voor een zoete twist.
Geniet van deze heerlijke Blintzes als een smakelijke en hartige traktatie!

Nutrition

Calories: 320kcal | koolhydraten: 35g | Protein: 15g | Vet: 15g | Zout: 1.5g | Sugar: 5g

Hartige Aardappelpannenkoekjes met Nootmuskaat

Hartige Aardappelpannenkoekjes met Nootmuskaat

Geniet van deze klassieke Nederlandse aardappelpannenkoekjes, perfect als bijgerecht of hoofdmaaltijd.
Bereidingstijd50 minuten
Recept categorieën: Bijgerecht, Lunch, Pannenkoeken, Tussendoortje
Land van herkomst: Nederland
Dieët: Vegetarisch
Feestdagen etc: Kerst
Servings: 4 personen
Calories: 320kcal
Author: Cor Klaar

Equipment

  • koekenpan met dikke bodem
  • lepels
  • paletmes
  • pureeknijper
  • ruime pan
  • schotel
  • slakom

Ingrediënten

  • 1,5 kg aardappels
  • ½ liter melk
  • 50 g boter
  • 6 eidooiers
  • 6 eiwitten
  • Een snufje nootmuskaat
  • Een snufje peper
  • Een snufje zout
  • Ruim boter om te bakken
  • Optioneel:
  • sla

Instructies

  • Kook de aardappelen en pureer ze vervolgens met wat melk.
  • Meng de puree met gesmolten boter, zout, peper, nootmuskaat en de eidooiers.
  • Roer het mengsel grondig door en spatel voorzichtig de stijfgeslagen eiwitten erdoor.
  • Vorm kleine, smalle en dunne pannenkoekjes van het mengsel.
  • Verhit ruim boter in een koekenpan met dikke bodem en bak de pannenkoekjes goudgeel.
  • Serveer de aardappelpannenkoekjes eventueel met sla.

Notities

Serveer met een frisse Chardonnay of een droge witte wijn zoals een Riesling.

Nutrition

Calories: 320kcal | koolhydraten: 50g | Protein: 10g | Vet: 12g | Zout: 1g | Sugar: 2g