Cuscinetti all’arancia e mascarpone
Recept afdrukken
No ratings yet

Cuscinetti all’arancia e mascarpone

Eenvoudig recept, weinig ingrediënten en snel bereid
Auteur: Cor Kevenaar

Ingrediënten

  • 200 ml slagroom
  • 5 eetlepel(s) suiker
  • 250 gram mascarpone
  • 5 eetlepel(s) sinaasappeljam
  • 3 eetlepel(s) sinaasappellikeur
  • 500 gram bladerdeeg
  • poedersuiker

Instructies

  • Sla de slagroom met de suiker stijf, een klop er vervolgens de mascarpone, de jam en de likeur doorheen.
  • Laat deze massa een paar uur afkoelen om op te stijven en om de smaken te laten intrekken.
  • Snij het bladerdeeg in rechthoekjes naar keuze (bijvoorbeeld 8 x 3 cm). Verdeel deze op een met bakpapier beklede bakplaat en bak deze tot ze lichtbruin beginnen te kleuren (ongeveer 15 minuten).
  • Wanneer het bladerdeeg is afgekoeld kun je de stukken dwars doorsnijden. Je ziet dat het bladerdeegkussentje ‘hol’ is.
  • Doe het mascarponemengsel in een slagroomspuit en vul de onderste helften van het bladerdeeg.
  • Leg er de bovenkanten op en bestrooi alles met poedersuiker.

Rotolini con purè di patate e sedano rapa
Recept afdrukken
No ratings yet

Rotolini con purè di patate e sedano rapa

Knolselderij-puree rolletjes /
Een simpel bijgerecht met zowel aardappelen als groente. Past perfect bij ‘stevige’ vleesgerechten, bijvoorbeeld rundvleeshachee of wildgerechten.
Recept categorieën: Bijgerecht
Dieët: Vegetarisch
Porties: 4
Auteur: Cor Kevenaar

Ingrediënten

  • ½ kleine knolselderij
  • 4 aardappels
  • 1 eetlepel(s) margarine
  • 1 bouillonblokje
  • peper & zout

Instructies

  • Maak de knolselderij schoon (verwijder de ‘kontjes’ en de grove schil).
  • Halveer de knolselderij en snij met een scherp groot mes of een vleeswarenmachine ongeveer 12 zeer dunne plakken (3 per persoon).
  • Snij het overgebleven deel van de knolselderij in kleine stukken.
  • Schil de aardappelen en kook deze met de stukjes knolselderij gaar.
  • Kook ondertussen in een pan water met een bouillonblokje de plakken knolselderij in 5 minuten gaar.
  • Laat de plakken op een paar vellen keukenpapier uitlekken.
  • Voeg een eetlepel margarine en peper & zout toe aan de gekookte aardappelen en knolselderij en pureer het geheel tot een smeuïge massa.
  • Verdeel de puree over de plakken knolselderij en maak er rolletjes van.
  • Of vorm in je ene hand een conisch achtig ‘ijshoorntje’ en vul deze met een met puree gevulde slagroomspuit.
  • Verwarm de rolletjes in de oven of magnetron voordat ze geserveerd worden.

Notities

In feite is het gewoon puree, maar op een bijzondere manier geserveerd. Het oog wil ook wat….
Gezien de voorbereidingen is het raadzaam om dit bijgerecht ruim van te voren klaar te maken en later in oven of magnetron op te warmen. Sowieso makkelijk wanneer je een deel van je etentje zelfs een dag van te voren kunt klaarmaken.

Recept afdrukken
No ratings yet

Berliner bollen

Recept categorieën: Gebak
Auteur: Cor Kevenaar

Ingrediënten

  • 500 gram wit tarwebloem
  • 1 zakje gist
  • 100 gram suiker
  • 1 zakje vanillesuiker
  • 1 afgestreken theelepel zout
  • ¼ liter melk
  • 100 gram boter gesmolten
  • 2 eieren

Instructies

  • Kneed de ingrediënten tot een smeuïge massa en laat die op een warme plaats staan tot het volume is verdubbeld.
  • Zet de mixer op de hoogste stand en kneed hiermee nogmaals goed door.
  • Rol het deeg op een werkblad uit tot een lap van 1/2 cm dik en steek daar met een glas of kopje ronde plakjes van 5-7 cm doorsnee uit.
  • Leg de schijfjes op een met bloem bestrooide bakplaat en laat ze nogmaals ± 20
  • Bak de Berliner bollen in een frituurpan met plantaardig vet of plantaardige olie aan beide kanten goudbruin.
  • Neem ze met een schuimspaan uit de pan, laat ze op keukenpapier uitlekken en rol ze dan in suiker.
  • U kunt de Berliner bollen met jam vullen.
  • Doe de jam in een slagroomspuit, plaats een puntig mondje aan de voorkant van de spuit en spuit de jam aan de zijkant van de bollen naar binnen.
  • U kunt voor de Berliner bollen ook een ander deeg maken (makkelijker ensneller klaar).
  • Hier volgt het recept:
  • Kwark-oliedeeg
  • 250 gr magere kwark
  • 6 eetlepels melk
  • 1 ei
  • 8 eetlepels zonnebloemolie
  • 100 gr (4 eetlepels) suiker
  • 400 gr wit tarwebloem
  • 1 zakje bakpoeder
  • Roer de kwark met een mixer glad.
  • Meng de bloem en het bakpoeder door elkaar en roer de helft hiervan door de
  • kwark.
  • Klop er de melk, het ei, de zonnebloemolie en de suiker door, voeg de rest
  • van het bloemmengsel toe en kneed het geheel goed door.
  • Ga verder te werk als boven beschreven; alleen hoeft dit deeg niet te rusten

Notities

Hier volgt het recept:
  • Kwark-oliedeeg
  • 250 gr magere kwark
  • 6 eetlepels melk
  • 1 ei
  • 8 eetlepels zonnebloemolie
  • 100 gr (4 eetlepels) suiker
  • 400 gr wit tarwebloem
  • 1 zakje bakpoeder
Bereinding
  • Roer de kwark met een mixer glad.
  • Meng de bloem en het bakpoeder door elkaar en roer de helft hiervan door de
  • kwark.
  • Klop er de melk, het ei, de zonnebloemolie en de suiker door, voeg de rest
  • van het bloemmengsel toe en kneed het geheel goed door.
  • Ga verder te werk als boven beschreven; alleen hoeft dit deeg niet te rusten