Recept afdrukken
No ratings yet

Gegrilde Frikadel-Peultjes Spiezen

Bereidingstijd20 minuten
Recept categorieën: Hoofdgerechten
Land van herkomst: Nederland
Extra aanwijzing: Snel te maken
Porties: 4 personen
calorieën: 385kcal
Auteur: Albert Heijn / Allerhande

Ingrediënten

  • 8 frikadellen
  • 2 eetlepels sambal oelek
  • 1 theelepel djahé gemalen gember
  • 2 eetlepels ketjap manis
  • 2 teentjes knoflook fijngehakt
  • 2 eetlepels olie
  • 200 gram peultjes afgehaald

Instructies

  • Snijd de frikadellen in vijf stukken.
  • Meng in een kom de sambal oelek, djahé, ketjap manis, fijngehakte knoflook en olie.
  • Voeg de gesneden frikadellen en peultjes toe aan de marinade.
  • Laat minstens 15 minuten marineren zodat de smaken goed kunnen intrekken.
  • Rijg de gemarineerde stukken frikadel en peultjes om en om aan de spiezen.
  • Verhit een grilpan of barbecue op middelhoog vuur.
  • Gril de frikadel-peultjes spiezen in ongeveer 5 minuten, of tot ze bruin en knapperig zijn, waarbij je ze af en toe omdraait voor gelijkmatige garing.

Notities

Wijnadvies:

Een lichte rode wijn zoals een Beaujolais of een fruitige rosé past goed bij dit gerecht.

Nutrition

Calories: 385kcal | koolhydraten: 14g | Protein: 18g | Vet: 28g | Zout: 2mg | Sugar: 5g

Recept afdrukken
No ratings yet

Aardappelspiesjes met Spek en Ui

Bereidingstijd35 minuten
Recept categorieën: Groenten
Porties: 4
calorieën: 190kcal
Auteur: ChatGTP

Equipment

Ingrediënten

  • 12 vastkokende aardappels pakje à 450 g, bijvoorbeeld CélaVita
  • 2 theelepels rozemarijn potje
  • 12 plakjes ontbijtspek
  • 2 rode uien
  • 2 eetlepels olijfolie
  • Zout
  • Peper

Instructies

  • Kook de aardappels in een pan met weinig water gedurende ongeveer 12 minuten tot ze beetgaar zijn.
  • Giet de aardappels af en bestrooi ze met rozemarijn.
  • Wikkel elk van de aardappels in een plakje spek.
  • Verwarm de grill voor op de hoogste stand.
  • Pel ondertussen de uien en snijd ze elk in 4 parten.
  • Rijg de aardappels en ui afwisselend aan de spiezen.
  • Bestrijk de spiesjes met olijfolie en breng op smaak met zout en peper.
  • Rooster de spiesjes ongeveer 10 cm onder de hete grill gedurende ongeveer 10 minuten, draai ze regelmatig om tot ze rondom bruin zijn.

Notities

Deze hartige en rokerige aardappelspiesjes met spek en ui passen goed bij een lichte rode wijn, zoals een Pinot Noir. De fruitige en kruidige tonen van de wijn zullen de smaken van het gerecht aanvullen zonder te overheersen.

Nutrition

Calories: 190kcal | koolhydraten: 21g | Protein: 5g | Vet: 10g | Zout: 1mg | Sugar: 2g