Slagroomtaart met vers fruit
Recept afdrukken
No ratings yet

Slagroomtaart met vers fruit

Recept categorieën: Fruit, Taart
Auteur: Cor Kevenaar

Ingrediënten

  • 5 eieren
  • 150 gram suiker
  • 100 gram bloem
  • 100 gram maizena
  • 8 gram Bakpoeder
  • Scheutje vanille extract of de zaadjes van een vanille stokje
  • Ingrediënten voor de vulling en topping:
  • 500 ml melk
  • 125 gram suiker
  • 50 gram puddingpoeder custard kookpudding poeder
  • 1 eidooier
  • 1 liter slagroom
  • 250 gram mascarpone
  • 125 gram poedersuiker
  • 1 zakje vanille suiker
  • 1 bakje aardbeien
  • 1 verse ananas
  • 1 bakje frambozen
  • 1 bakje bramen
  • 1 bakje blauwe bessen

Instructies

  • Schenk 400 ml melk in een steelpan.
  • Voeg er de suiker aan toe en breng dit samen aan de kook.
  • De resterende 100 ml melk meng je met het puddingpoeder en het eigeel.
  • Roer tot een papje.
  • Schenk er een scheutje kokende melk bij, roer door en schenk alles terug in de pan en breng terug aan de kook.
  • Schenk de pudding in een schaal en dek de pudding (niet de schaal) af met plastic folie.
  • Laat de pudding volledig afkoelen.
  • Verwarm de oven voor op 170°C.
  • Klop de eieren samen met de suiker en het vanille extract tot een luchtige ruban ( minimaal 10 opkloppen ).
  • Meng de bloem, maizena en bakpoeder samen in een kom en zeef deze al 2 keer.
  • Zeef ze een derde keer boven de kom met de ruban.
  • Spatel dit nu voorzichtig onder de ruban.
  • Schenk het beslag over in de ingevette en bebloemde bakvorm.
  • Bak de biscuit in ca 35 minuten gaar.
  • Doe altijd de prikkertest !!
  • Na het bakken direct ontvormen en de biscuit volledig laten afkoelen.
  • Neem het fruit erbij.
  • Snijd de korst van de ananas, haal de middelste kern eruit en snijd nu kleine stukjes.
  • Laat deze in een zeef uitlekken.
  • Snijd de aardbeien in stukjes maar houd er een stuk of 4 achter die je heel laat.
  • Het andere fruit hoef je verder niets aan te doen.
  • Klop de slagroom samen met de suikers en de mascarpone stijf en zet dit even aan de kant.
  • Neem de pudding en klop deze tot ze mooi glad en egaal is.
  • Voeg hier nu 2 volle eetlepels slagroom aan toe.
  • Roer dit met een spatel eronder.
  • Zet aan de kant.
  • Snijd de taart 3 keer door.
  • Neem de ananas en dep deze even droog met wat keukenrol.
  • Leg een laag pudding op de eerste laag en verdeel er stukjes ananas en aardbei over.
  • Leg de 2de laag biscuit erop en bestrijk deze met een laag slagroom.
  • Verdeel er ananas en aardbei over.
  • Leg de 3de laag biscuit erop en bestrijk deze met een laag pudding en verdeel er de ananas en aardbei over.
  • Leg het deksel erop en bestrijk nu de hele taart met slagroom.
  • Strijk het geheel zo glad mogelijk af.
  • Spuit met de resterende slagroom rozetten op de vlaai en versier de vlaai met het fruit.
  • Zet de taart een uurtje in de koelkast om verder op te stijven.