Slagroomtaart met vers fruit
Recept afdrukken
No ratings yet

Slagroomtaart met vers fruit

Recept categorieën: Fruit, Taart
Auteur: Cor Kevenaar

Ingrediënten

  • 5 eieren
  • 150 gram suiker
  • 100 gram bloem
  • 100 gram maizena
  • 8 gram Bakpoeder
  • Scheutje vanille extract of de zaadjes van een vanille stokje
  • Ingrediënten voor de vulling en topping:
  • 500 ml melk
  • 125 gram suiker
  • 50 gram puddingpoeder custard kookpudding poeder
  • 1 eidooier
  • 1 liter slagroom
  • 250 gram mascarpone
  • 125 gram poedersuiker
  • 1 zakje vanille suiker
  • 1 bakje aardbeien
  • 1 verse ananas
  • 1 bakje frambozen
  • 1 bakje bramen
  • 1 bakje blauwe bessen

Instructies

  • Schenk 400 ml melk in een steelpan.
  • Voeg er de suiker aan toe en breng dit samen aan de kook.
  • De resterende 100 ml melk meng je met het puddingpoeder en het eigeel.
  • Roer tot een papje.
  • Schenk er een scheutje kokende melk bij, roer door en schenk alles terug in de pan en breng terug aan de kook.
  • Schenk de pudding in een schaal en dek de pudding (niet de schaal) af met plastic folie.
  • Laat de pudding volledig afkoelen.
  • Verwarm de oven voor op 170°C.
  • Klop de eieren samen met de suiker en het vanille extract tot een luchtige ruban ( minimaal 10 opkloppen ).
  • Meng de bloem, maizena en bakpoeder samen in een kom en zeef deze al 2 keer.
  • Zeef ze een derde keer boven de kom met de ruban.
  • Spatel dit nu voorzichtig onder de ruban.
  • Schenk het beslag over in de ingevette en bebloemde bakvorm.
  • Bak de biscuit in ca 35 minuten gaar.
  • Doe altijd de prikkertest !!
  • Na het bakken direct ontvormen en de biscuit volledig laten afkoelen.
  • Neem het fruit erbij.
  • Snijd de korst van de ananas, haal de middelste kern eruit en snijd nu kleine stukjes.
  • Laat deze in een zeef uitlekken.
  • Snijd de aardbeien in stukjes maar houd er een stuk of 4 achter die je heel laat.
  • Het andere fruit hoef je verder niets aan te doen.
  • Klop de slagroom samen met de suikers en de mascarpone stijf en zet dit even aan de kant.
  • Neem de pudding en klop deze tot ze mooi glad en egaal is.
  • Voeg hier nu 2 volle eetlepels slagroom aan toe.
  • Roer dit met een spatel eronder.
  • Zet aan de kant.
  • Snijd de taart 3 keer door.
  • Neem de ananas en dep deze even droog met wat keukenrol.
  • Leg een laag pudding op de eerste laag en verdeel er stukjes ananas en aardbei over.
  • Leg de 2de laag biscuit erop en bestrijk deze met een laag slagroom.
  • Verdeel er ananas en aardbei over.
  • Leg de 3de laag biscuit erop en bestrijk deze met een laag pudding en verdeel er de ananas en aardbei over.
  • Leg het deksel erop en bestrijk nu de hele taart met slagroom.
  • Strijk het geheel zo glad mogelijk af.
  • Spuit met de resterende slagroom rozetten op de vlaai en versier de vlaai met het fruit.
  • Zet de taart een uurtje in de koelkast om verder op te stijven.

Fault line taart
Recept afdrukken
No ratings yet

Fault line taart

Recept categorieën: Taart
Land van herkomst: België
Auteur: Cor Kevenaar

Ingrediënten

  • Ingrediënten voor de biscuit:
  • 5 eieren
  • 150 gram suiker
  • 75 gram bloem
  • 75 gram maizena
  • 50 gram cacaopoeder
  • 8 gram bakpoeder
  • vanille extract of de zaadjes van een vanillestokje
  • Ingrediënten voor de chocomousse:
  • ½ liter slagroom 40% vetgehalte
  • 100 gram mascarpone
  • 60 gram poedersuiker
  • 25 gram cacaopoeder
  • 150 gram chocolade naar keuze
  • Ingrediënten voor de crème au beurre:
  • 150 gram water
  • 360 gram suiker
  • 150 gram eiwit
  • 520 gram boter

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 175°C.
  • Neem je bakvorm en vet deze licht in met boter.
  • Knip een reep bakpapier af die een 8 à 10 cm hoger is dan je vorm.
  • Knip ook een rondje uit ter grootte van je bodem.
  • Leg het rondje op de bodem en duw de reep bakpapier langs de binnenzijde van de bakvorm. Doordat je deze licht hebt ingevet blijft het papier goed zitten.
  • Klop de eieren met de suiker tot een schuimige ruban.
  • Zeef ondertussen de bloem, maizena, bakpoeder en cacaopoeder in een kom zodat het al eens gemend is.
  • Zeef het nu nogmaals boven de eieren en spatel het snel maar voorzichtig onder elkaar.
  • Schenk het beslag over in de bakvorm en bak de taart in ca 35 tot 40 minuten af.
  • Doe altijd de prikker test !!!
  • Ontvorm de taart na het bakken, haal het bakpapier eraf en laat de taart volledig afkoelen.
  • Neem 200 ml slagroom en verwarm deze.
  • Voeg er de chocolade en het cacaopoeder aan toe.
  • Meng alles goed door totdat de chocolade gesmolten is.
  • Voeg de rest van de slagroom toe, roer door en haal alles door een zeefje.
  • Zo verwijder je de eventuele klontjes van de cacao.
  • Zet de slagroom koud weg tot gebruik.
  • Verwarm de suiker met het water tot 121°C.
  • Klop ondertussen het eiwit stijf op.
  • Voeg het suikerwater van 121°C toe in een kleine straal.
  • Klop de merengue nu terug koud. Je merengue en boter moeten ongeveer dezelfde temperatuur hebben.
  • Zijn deze vrijwel gelijk ?
  • Dan voeg je de boter in stukjes toe en klop je verder.
  • Zet de machine stil en ga met spatel even langs de randen.
  • Voeg smaakstof toe en klop het geheel nog eens goed door.
  • Zet de crème weg tot gebruik, deze mag niet in de koelkast staan !!
  • Snijd de taart 2 keer door.
  • Klop de chocomousse samen met 60 gr poedersuiker en de mascarpone stijf.
  • Doe de chocomousse in een spuitzak met rond spuitmondje.
  • Smeer de 1ste schijf taart in met aardbeiengelei en verdeel er de helft van de chocomousse over.
  • Leg de 2de schijf erop en smeer weer in met aardbeiengelei. verdeel de rest van de chocomousse erover.
  • Leg het deksel er op.
  • Kijk dat je taart overal mooi recht is.
  • Duw hier en daar voorzichtig bij en schraap de overtollige chocomousse weg.
  • Neem de crème au beurre erbij en smeer de taart bovenop en langs de zijkanten dun in. men noemt dit Crum coating.
  • Neem nu de krabber of liniaal en ga hiermee langs de zijkanten. schraap de crème grotendeels weg, je neemt zo ook alle kruimels van de biscuit mee. Deze overtollige crème doe je in een aparte kom en gaat niet terug in je crème au beurre anders krijg je daar de kruimels bij en dat is niet mooi. Strijk alle mooi glad, je zult stukken van de taart blijven zien maar dat is helemaal niet erg, dat hoort zo. Als laatste ga je over de bovenkant van de taart. Je werkt van buiten naar binnen. zo krijg je het mooiste resultaat. Wanneer je taart mooi glad is zet je de taart in de koelkast zodat de crème kan opstijven.
  • Nu ga je enkel op het middelste gedeelte van de taart een laagje crème aanbrengen van ongeveer 3 à 4 mm dikte. Neem de suikerparels en plak ze met je hand tegen deze rand crème. Duw het met je hand stevig aan en zet de taart weer in de koelkast.
  • Nu ga je de crème op de bovenkant van je taart aanbrengen. Je mag nu niets meer zien van de biscuit. We gaan ook de onderste en bovenste laag crème aanbrengen. Deze moet dikker zijn dan de middelste laag. Kijk naar de foto's bij de post !! Neem een krabber of liniaal en strijk weer alles mooi glad. De bovenkant van de taart hoort geribbeld te zijn maar als je dat niet mooi vind mag je deze ook weer glad strijken. Zet de taart weer in de koelkast om op te stijven.
  • Neem nu een borrelglaasje en schenk hier een klein beetje alcohol in en voeg er het goudpoeder aan toe. Meng goed en neem je penseel. Haal de taart uit de koeling en verf nu de onder en bovenrand in met de gouden verf. Ook de bovenste ribbelrand aan de taart verf je mooi goud. Tenslotte kun je met een restje crème nog wat toeven (spuitmondje M1 Wilton) op de taart spuiten en nog wat suikerparels er op strooien.
  • Je taart is klaar om gekeurd te worden ?
  • Smakelijk.

Recept afdrukken
No ratings yet

Blintzes

Geniet van deze hartige, gevulde vleesnoedels bekend als Blintzes, met dit heerlijke recept. Hier is de vernieuwde versie,
Bereidingstijd1 minuut
Recept categorieën: Pannenkoeken
Land van herkomst: Israel
Porties: 4
calorieën: 320kcal
Auteur: ChatGTP

Ingrediënten

  • 3 eieren
  • 3 dl melk
  • Een snufje zout
  • 2 eetlepels slaolie
  • 100 g bloem
  • Boter
  • 1 ui
  • 1 eetlepel ketchup
  • 1 ei
  • 50 g gaar vlees
  • 2 dl tomatensaus

Instructies

  • Meng de eieren, melk, zout en slaolie en klop tot een homogeen mengsel.
  • Roer langzaam de bloem erdoor.
  • Bak van dit beslag op de gebruikelijke wijze eenzijdig flensjes.
  • Stapel ze op een schotel of doek.
  • Voeg een lepel vulling toe aan elk flensje (bijvoorbeeld ui, vlees, ketchup en ei tot een dikke pasta maken), rol ze op en bak ze goudbruin in een hete oven.
  • Serveer de Blintzes met tomatensaus.

Notities

  • Varieer met vullingen zoals kwark met ei en citroensap voor een frisse variant.
  • Probeer een vulling van bosbessencompote met cornflakes voor een zoete twist.
Geniet van deze heerlijke Blintzes als een smakelijke en hartige traktatie!

Nutrition

Calories: 320kcal | koolhydraten: 35g | Protein: 15g | Vet: 15g | Zout: 1.5mg | Sugar: 5g