Rucoladesalade met parmaham en aardbeiendressing
Recept afdrukken
No ratings yet

Rucoladesalade met parmaham en aardbeiendressing

Bron: Allerhande juli 2000
Recept categorieën: Salade, Voorgerechten
Auteur: Cor Kevenaar

Ingrediënten

  • 4 eetlepel(s) olijfolie
  • 100 g Parmaham
  • 1 sinaasappel
  • 200 g aardbeien
  • 1 eetlepel(s) balsamicoazijn
  • ½ theelepel suiker
  • zout
  • peper versgemalen
  • 2 eetlepel(s) pistachenoten gepelde
  • 1 rijpe avocado
  • 1 eetlepel(s) citroensap
  • 75 g rocket slamelange gemengde

Instructies

  • In koekenpan 1 eetlepel olie verhitten.
  • Parmaham in reepjes snijden en in ca. 3 minuten krokant bakken.
  • Sinaasappel uitpersen.
  • Aardbeien wassen, voorzichtig droogdeppen met keukenpapier en kroontjes verwijderen.
  • Helft van aardbeien halveren.
  • Rest van aardbeien met sinaasappelsap, rest van olie, azijn en suiker met staafmixer pureren tot gladde dressing.
  • Op smaak brengen met zout en peper.
  • Pistachenoten grof hakken.
  • Avocado schillen, halveren en pit verwijderen.
  • Helften in schijfjes snijden en besprenkelen met citroensap.
  • Sla over vier borden verdelen.
  • Avocado en aardbeien erover verdelen.
  • Dressing erover schenken en salade bestrooien met pistachenoten en stukjes ham.