Recept afdrukken
No ratings yet

Chocolade Schuimpuntjes

Recept categorieën: Chocolade, Gebak
Land van herkomst: België
Porties: 4 personen
Auteur: Auteur onbekend

Ingrediënten

  • 3 eiwitten
  • 100 g suiker
  • 75-100 g pure chocolade
  • 1 eetlepel olie

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 125°C.
  • Bedek een bakplaat met bakpapier.
  • Doe de eiwitten in een droge en vetvrije kom.
  • Klop de eiwitten los en voeg tijdens het kloppen de helft van de suiker toe.
  • Meng dan de rest van de suiker erdoor.
  • Doe het schuim in een spuitzak met een stervormige spuitmond en spuit toefjes op de bakplaat.
  • Bak in het midden van de oven gedurende ongeveer 45 minuten.
  • Het schuim is klaar als het stevig aanvoelt.
  • Trek het bakpapier met de schuimpuntjes op een rooster en laat ze afkoelen.
  • Hak de chocolade fijn en smelt deze met olie au bain-marie of in de magnetron.
  • Laat het iets afkoelen en doop de onderkant van de schuimpuntjes erin.
  • Laat de schuimpuntjes uitharden op een stuk bakpapier.

Recept afdrukken
No ratings yet

Collettes

Porties: 20 stuks
Auteur: ChatGTP

Ingrediënten

  • 100 g witte chocolade in stukken

Vulling:

  • 150 g pure chocolade met sinaasappelsmaak
  • 1 ½ dl slagroom
  • 2 eetlepels poedersuiker

Instructies

  • Bekleed een bakplaat met bakpapier.
  • Smelt de witte chocolade au bain-marie.
  • Verdeel de gesmolten witte chocolade over 20 papieren bonbonvormpjes, en bestrijk ook de zijkanten met chocolade.
  • Leg de bonbons ondersteboven op de bakplaat en laat ze stollen.
  • Verwijder voorzichtig de papieren vormpjes.
  • Smelt de chocolade met sinaasappelsmaak.
  • Klop de slagroom en poedersuiker tot een glad mengsel.
  • Meng de gesmolten chocolade met de slagroom en suiker en zet dit in de koelkast tot het stevig genoeg is om te spuiten.
  • Vul een spuitzak met een stervormige spuitmond met het mengsel en spuit wat in elk chocoladebakje.
  • Bewaar de collettes in de koelkast tot gebruik.

Recept afdrukken
No ratings yet

Chocolade Mascarpone Bakjes

Recept categorieën: Chocolade, Dessert, Nagerecht
Auteur: ChatGTP

Ingrediënten

  • 100 g pure chocolade

Vulling:

  • 100 g melkchocolade
  • 200 g mascarpone
  • ¼ theelepel vanille-extract
  • Cacaopoeder

Instructies

  • Bekleed een bakplaat met bakpapier.
  • Smelt de pure chocolade au-bain-marie.
  • Verdeel de gesmolten chocolade over 20 papieren bonbonvormpjes en bestrijk ook de zijkanten met chocolade.
  • Plaats de vormpjes ondersteboven op de bakplaat en laat de chocolade stollen.
  • Verwijder voorzichtig de papieren vormpjes zodra de chocolade is afgekoeld.
  • Smelt de melkchocolade voor de vulling.
  • Roer het vanille-extract en de gesmolten melkchocolade door de mascarpone totdat je een glad mengsel krijgt.
  • Laat het mengsel afkoelen tot het stevig genoeg is om te spuiten, terwijl je af en toe roert.
  • Doe de mascarponevulling in een spuitzak met een stervormige spuitmond en spuit de vulling in de chocoladebakjes.
  • Bestrooi de bakjes met wat cacaopoeder voor het serveren.