Recept afdrukken
No ratings yet

Rijstschotel met saté

Snel te maken
Land van herkomst: Oosters
Porties: 4 personen

Ingrediënten

  • 300 g snelkookrijst
  • 1 schaal schouderkarbonade ca. 400 g
  • 1 zakje mix voor satémarinade 38 g
  • 6 eetlepel(s) zonnebloemolie
  • 1 eetlepel(s) ketjap
  • 1 nasi/bamipakket 500 g
  • 1 blikje bamboespruiten bamboo shoots, 227 g
  • 1 bakje Javaanse pinda-satésaus 300 g

Instructies

  • Rijst koken volgens gebruiksaanwijzing.
  • Vlees in blokjes snijden.
  • Marinade maken volgens gebruiksaanwijzing met 3 eetlepels olie en ketjap.
  • Vlees hierin ca. 5 minuten laten marineren.
  • Intussen peper (uit pakket) in ringetjes snijden.
  • Tomaat (uit pakket) in stukjes snijden.
  • In wok rest van olie verhitten.
  • Groente ca. 3 minuten roerbakken.
  • Vlees aan stokjes rijgen.
  • Koekenpan of grillpan verhitten en saté in ca. 10 minuten gaar bakken.
  • Bamboespruiten afgieten en met rijst toevoegen aan groente.
  • Geheel nog ca. 2 minuten roerbakken.
  • Intussen satésaus maken volgens gebruiksaanwijzing.
  • Rijst over vier borden verdelen.
  • Serveren met gebakken saté en satésaus.