Recept afdrukken
No ratings yet

Spaghetti met twee kleuren bonen

Snel te maken
Recept categorieën: Groenten, Hoofdgerechten, Kaas, Pasta
Land van herkomst: Italië
Dieët: Vegetarisch
Porties: 4 personen

Equipment

Ingrediënten

  • 300 g spaghetti
  • 2 bakjes snijbonen à 150 g
  • zout
  • 1 pot witte bonen ca. 370 ml
  • 100 g zwarte olijven zonder pit
  • 1 bakje rode pesto 100 g
  • 50 g geraspte Parmezaanse kaas

Instructies

  • Spaghetti koken volgens gebruiksaanwijzing.
  • In pan snijbonen met zout in ca. 6 minuten beetgaar koken.
  • Intussen witte bonen laten uitlekken.
  • Olijven halveren.
  • Spaghetti en snijbonen afgieten en warmhouden.
  • Pesto, snijbonen, witte bonen en olijven in pan doen en goed verwarmen.
  • Spaghetti toevoegen en mengen.
  • Spaghetti over vier borden verdelen en bestrooien met kaas.

Recept afdrukken
No ratings yet

Snelle zalmmousse

Recept categorieën: Vis, Voorgerechten, Zalm
Dieët: Vegetarisch
Porties: 4 personen

Ingrediënten

  • 2 pakjes gerookte zalm à 100 g
  • 1 zakje bieslook verse 25 g
  • ½ pakje MonChou zacht en luchtig à 200 g
  • versgemalen peper
  • 4 sneetjes boerenvolkoren sesambrood

Instructies

  • Helft van zalm in kleine stukjes snijden.
  • Bieslook fijnknippen, 8 sprietjes apart houden voor garnering.
  • MonChou, zalm en bieslook mengen.
  • Op smaak brengen met zout en versgemalen peper.
  • Mousse over rest van plakjes zalm verdelen en oprollen.
  • Rolletjes zalm over vier bordjes verdelen.
  • Brood roosteren en diagonaal doorsnijden.
  • Zalmrolletjes garneren met bieslook en serveren met brood.

Recept afdrukken
No ratings yet

Rijstschotel met saté

Snel te maken
Land van herkomst: Oosters
Porties: 4 personen

Ingrediënten

  • 300 g snelkookrijst
  • 1 schaal schouderkarbonade ca. 400 g
  • 1 zakje mix voor satémarinade 38 g
  • 6 eetlepel(s) zonnebloemolie
  • 1 eetlepel(s) ketjap
  • 1 nasi/bamipakket 500 g
  • 1 blikje bamboespruiten bamboo shoots, 227 g
  • 1 bakje Javaanse pinda-satésaus 300 g

Instructies

  • Rijst koken volgens gebruiksaanwijzing.
  • Vlees in blokjes snijden.
  • Marinade maken volgens gebruiksaanwijzing met 3 eetlepels olie en ketjap.
  • Vlees hierin ca. 5 minuten laten marineren.
  • Intussen peper (uit pakket) in ringetjes snijden.
  • Tomaat (uit pakket) in stukjes snijden.
  • In wok rest van olie verhitten.
  • Groente ca. 3 minuten roerbakken.
  • Vlees aan stokjes rijgen.
  • Koekenpan of grillpan verhitten en saté in ca. 10 minuten gaar bakken.
  • Bamboespruiten afgieten en met rijst toevoegen aan groente.
  • Geheel nog ca. 2 minuten roerbakken.
  • Intussen satésaus maken volgens gebruiksaanwijzing.
  • Rijst over vier borden verdelen.
  • Serveren met gebakken saté en satésaus.

Recept afdrukken
No ratings yet

Kabeljauw met pasta en dillesaus

Snel te maken en slank
Recept categorieën: Groenten, Hoofdgerechten, Pasta, Vis
Porties: 4 personen
Auteur: Albert Heijn / Aller hande

Ingrediënten

  • 250 g verse tagliatelle
  • 600 g broccoli
  • 2 schaaltjes kabeljauwhaasjes à 250 g
  • zout
  • peper
  • 2 eetlepels bloem
  • 25 g boter of margarine
  • 2 bakje verse vissaus dille à 150 g

Instructies

  • Tagliatelle bereiden volgens gebruiksaanwijzing.
  • Broccoli schoonmaken, wassen en in roosjes verdelen.
  • Stelen in plakjes snijden.
  • Broccoli in weinig water in ca. 5 minuten beetgaar koken.
  • Kabeljauwhaasjes elk in 2 stukken snijden en bestrooien met zout en peper.
  • Kabeljauw door bloem wentelen.
  • In koekenpan met antiaanbaklaag boter verhitten en op hoog vuur kabeljauw in ca. 4 minuten aan beide zijden bruinbakken.
  • Dillesaus verwarmen volgens gebruiksaanwijzing.
  • Tagliatelle vermengen met dillesaus en over vier borden verdelen.
  • Kabeljauw erop leggen.
  • Serveren met broccoli.