Recept afdrukken
No ratings yet

Roggebroodhapje met biet en zalm

Recept categorieën: Groenten, Hapjes, Vis
Land van herkomst: Wereldkeuken
Porties: 8 personen

Ingrediënten

  • 2 eetlepels olijfolie
  • 1 eetlepel citroensap
  • 1 eetlepel knoflookbieslook fijngeknipt
  • 1 eetlepel kappertjes
  • 1 gekookte biet schoongemaakt
  • 2 sneetjes licht roggebrood
  • 1 eetlepel mayonaise
  • 1 bakje gerookte zalmblokjes 100 g

Instructies

  • In kommetje olie en citroensap tot dressing kloppen.
  • In ander kommetje bieslook,kappertjes en ½ eetlepel dressing door elkaar scheppen.
  • Biet in 8 plakjes snijden en er met uitsteekvormpje 8 even grote rondjes uitsteken. Plakjes in dressing leggen.
  • Sneetjes roggebrood in vieren snijden en dun bestrijken met mayonaise.
  • Hierop plakjes biet leggen en zalmblokjes erover verdelen.
  • Bieslook en kappertjes erop scheppen.

Notities

bereidingstijd 10 minuten

Recept afdrukken
No ratings yet

Haringtartaartje

Snel te maken
Totale tijd10 minuten
Recept categorieën: Amuse, Vis
Land van herkomst: Frankrijk
Porties: 12 stuks

Ingrediënten

  • 2 haringen
  • 1 sjalotje
  • 2 theelepel crème fraîche
  • ½ theelepel citroensap
  • 12 roggebroodrondjes
  • 6 sprietjes bieslook
  • stukje komkommer van 5 cm

Instructies

  • Haringen schoonmaken en fijnhakken.
  • Sjalotje pellen en fijnsnipperen.
  • In kom haring, sjalot, crème fraîche en citroensap door elkaar mengen.
  • Op smaak brengen met zout en peper.
  • Komkommer wassen en met kaasschaaf 12 rondjes schaven.
  • Komkommerplakjes op roggebroodrondjes leggen.
  • Uitsteekvormpjes op roggebroodrondje zetten en op elk rondje 2 à 3 theelepels haringtartaar scheppen.
  • Met theelepel gladstrijken.
  • Bieslook in stukken van ca. 2 cm knippen.
  • Op elk tartaartje 3 sprietjes bieslook leggen.