Kipfilet in olijfolie met kokosschuim
Servings: 4 personen
Calories:
Equipment
- Thermometer
- Bord
- vier schaaltjes
Ingrediënten
- 2 kipfilets ca. 300 g
- 2 teentjes knoflook gepeld
- 3 takjes tijm in stukjes
- 1 fles olijfolie 500 ml
- 4 trostomaten ontveld en zonder zaadjes
- 1 zakje waterkers biologisch
- 2 eetlepel(s) basilicum verse fijngesneden
- 2 eetlepel(s) koriander verse fijngesneden
- 1-2 eetlepel(s) witte balsamicoazijn
- 150 ml kippenbouillon van tablet
- 1 pak lasagnevellen verse
- 200 ml kokosmelk
- 1 zakje little gem sla, 2 stuks
- 1-½ eetlepel(s) gembersiroop
Instructies
- Verwarm de oven voor op 75 °C.
- Bestrooi de kipfilets royaal met zout.
- Leg ze met de teentjes knoflook en de tijm in een pan.
- Schenk olijfolie op de kip zodat deze net onderstaat.
- Steek de thermometer in het dikke deel van het vlees.
- Laat de kip op een niet al te hoog vuur zo gaar worden dat de kerntemperatuur 60 °C is.
- Zet de pan in de oven.
- Snijd de tomaten in blokjes en doe ze in een zeef.
- Vul de holletjes van een eierdoos met rookmot.
- Steek dit aan en zet dit in een vrij diepe pan.
- Wacht tot de rookmot smeult.
- Hang de zeef met tomaat in de pan en leg het deksel erop.
- Rook de tomaat 3 minuten.
- Neem de zeef uit de pan en doof de rookmot met water.
- Meng voor de antiboise de tomaat met het basilicum, de koriander en naar smaak azijn, 50 ml kippenbouillon, peper, zout en olie waarin de kip is gegaard.
- Steek rondjes uit de lasagnevellen en kook ze volgens aanwijzing op de verpakking.
- Verwarm de kokosmelk met 100 ml bouillon.
- Laat het beslist niet koken!
- Bak de kipfilets in een scheutje olie bruin en bestrooi ze met grove zwarte peper en zout.
- Halveer de little gems en bak ze heel even in een beetje olie.
- Schenk de gembersiroop erover en laat dit even karameliseren.
- Breng op smaak met balsamicoazijn en zout.
- Schep een mooi randje van de antiboise op het bord.
- Snijd de kipfilets in plakken en leg in het midden.
- Leg een halve little gem op het bord.
- Garneer met waterkers.
- Schep de rest van de waterkers door de rest van de antiboise en verdeel ze met de lasagne over vier schaaltjes.
- Klop de kokosmelk met de staafmixer schuimig en schep dit over de borden en schaaltjes.