Mousse glacee au praline

Mousse glacee au praline

Bevroren mousse met praline

Recept categorieën: Dessert - Nagerecht
Land van herkomst: Frankrijk
Servings: 4
Calories:
Author: Cor Kevenaar

Equipment

Ingrediënten

  • 4 ei
  • 50 gram praline
  • 90 gram suiker
  • 3,5 deciliter slagroom

Instructies

  • Doe de eierdooiers met de suiker in een kom, zet deze au bain marie en klop totdat de compositie licht van kleur is en schuimig.
  • Klop dan van de au bain marie af totdat het mengsel koud is en voeg de praline toe.
  • Klop de slagroom stijf en meng deze onder het eiermengsel.
  • Doe dit alles in een vorm en vries het gedurende 5 uur in de vrieskast stijf.

Knapzak IJspakketjes in Pannenkoek

Knapzak IJspakketjes in Pannenkoek

Deze knapzak ijspakketjes van pannenkoek gevuld met ijs en dichtgebonden met een snoepveter zijn een speels en heerlijk dessert voor jong en oud!
incl. koelen1 uur 40 minuten
Recept categorieën: Dessert - Nagerecht, IJs, Pannenkoeken
Land van herkomst: Internationaal
Jaargetijde:: Alle Jaargetijden
Servings: 8 personen
Calories: 320kcal
Author: Cor Klaar

Equipment

  • Aluminiumfolie (8 vellen van 30 x 30 cm)
  • Lepel of ijslepel

Ingrediënten

  • 1 liter ijs bijv. vanille, aardbei of chocolade
  • 8 kant-en-klare pannenkoeken
  • 8 aardbeienveters snoep

Instructies

  • Haal het ijs uit de diepvries en laat het in de koelkast ongeveer 30 minuten zachter worden.
  • Haal tegelijkertijd de pannenkoeken uit de koelkast.
  • Leg 8 stukken aluminiumfolie van 30 x 30 cm op het aanrecht en leg op elk stuk folie in het midden een pannenkoek.
  • Verdeel het ijs in 8 gelijke delen en schep een portie op elke pannenkoek.
  • Vouw de aluminiumfolie met de pannenkoek omhoog en vorm een zakje.
  • Knoop het zakje dicht met een aardbeienveter.
  • Plaats de knapzakjes in de diepvries en laat ze minimaal 1 uur opstijven.
  • Haal de ijszakjes 10 minuten voor het serveren uit de vriezer.
  • Serveer ze in de aluminiumfolie of opengevouwen op een bord.

Notities

Serveertip:

Bestrooi de knapzakjes met wat poedersuiker of chocoladeschilfers voor een extra feestelijke touch.

Wijnadvies:

Voor volwassenen past een zoete Moscato d'Asti of een frambozenlikeur heerlijk bij dit zoete dessert.

Nutrition

Calories: 320kcal | koolhydraten: 45g | Protein: 6g | Vet: 12g | Zout: 0.3g | Sugar: 25g

Verfrissende Aardbeiensmoothie

Verfrissende Aardbeiensmoothie

Bereidingstijd10 minuten
Land van herkomst: Nederland
Servings: 4 Smoothies
Calories: 90kcal
Author: Cor Klaar

Equipment

Ingrediënten

  • 8 Aardbeien
  • 120 ml yoghurt
  • 120 ml ijs
  • 120 ml melk

Instructies

  • Ontkroon de aardbeien en doe ze samen met de melk in de keukenmachine.
  • Meng het totdat het een mooie homogene massa wordt.
  • Voeg de yoghurt en vanille ijs toe.
  • Weer mengen tot een homogene massa.
  • Bewaren in de vriezer

Notities

Wijnadvies:

Serveer deze verfrissende smoothie als een lichte en smaakvolle aanvulling op een zomerse brunch. Als je het wilt verheffen, probeer dan een mousserende wijn zoals Prosecco of Cava toe te voegen voor een sprankelende traktatie.

Nutrition

Calories: 90kcal | koolhydraten: 12g | Protein: 3g | Vet: 3g | Zout: 0.05g | Sugar: 10g