Mousse glacee au praline
Bevroren mousse met praline
Servings: 4
Calories:
Author: Cor Kevenaar
- 4 ei
- 50 gram praline
- 90 gram suiker
- 3,5 deciliter slagroom
Doe de eierdooiers met de suiker in een kom, zet deze au bain marie en klop totdat de compositie licht van kleur is en schuimig.
Klop dan van de au bain marie af totdat het mengsel koud is en voeg de praline toe.
Klop de slagroom stijf en meng deze onder het eiermengsel.
Doe dit alles in een vorm en vries het gedurende 5 uur in de vrieskast stijf.
Receptenplein.nl
Home / vriezer / Pagina 2
Knapzak IJspakketjes in Pannenkoek
Deze knapzak ijspakketjes van pannenkoek gevuld met ijs en dichtgebonden met een snoepveter zijn een speels en heerlijk dessert voor jong en oud!
incl. koelen1 uur uur 40 minuten min
Servings: 8 personen
Calories: 320kcal
Author: Cor Klaar
- 1 liter ijs bijv. vanille, aardbei of chocolade
- 8 kant-en-klare pannenkoeken
- 8 aardbeienveters snoep
Haal het ijs uit de diepvries en laat het in de koelkast ongeveer 30 minuten zachter worden.
Haal tegelijkertijd de pannenkoeken uit de koelkast.
Leg 8 stukken aluminiumfolie van 30 x 30 cm op het aanrecht en leg op elk stuk folie in het midden een pannenkoek.
Verdeel het ijs in 8 gelijke delen en schep een portie op elke pannenkoek.
Vouw de aluminiumfolie met de pannenkoek omhoog en vorm een zakje.
Knoop het zakje dicht met een aardbeienveter.
Plaats de knapzakjes in de diepvries en laat ze minimaal 1 uur opstijven.
Haal de ijszakjes 10 minuten voor het serveren uit de vriezer.
Serveer ze in de aluminiumfolie of opengevouwen op een bord.
Serveertip:
Bestrooi de knapzakjes met wat poedersuiker of chocoladeschilfers voor een extra feestelijke touch.
Wijnadvies:
Voor volwassenen past een zoete Moscato d'Asti of een frambozenlikeur heerlijk bij dit zoete dessert.
Calories: 320kcal | koolhydraten: 45g | Protein: 6g | Vet: 12g | Zout: 0.3g | Sugar: 25g
Receptenplein.nl
Home / vriezer / Pagina 2
Verfrissende Aardbeiensmoothie
Bereidingstijd10 minuten min
Servings: 4 Smoothies
Calories: 90kcal
Author: Cor Klaar
- 8 Aardbeien
- 120 ml yoghurt
- 120 ml ijs
- 120 ml melk
Ontkroon de aardbeien en doe ze samen met de melk in de keukenmachine.
Meng het totdat het een mooie homogene massa wordt.
Voeg de yoghurt en vanille ijs toe.
Weer mengen tot een homogene massa.
Bewaren in de vriezer
Wijnadvies:
Serveer deze verfrissende smoothie als een lichte en smaakvolle aanvulling op een zomerse brunch. Als je het wilt verheffen, probeer dan een mousserende wijn zoals Prosecco of Cava toe te voegen voor een sprankelende traktatie.
Calories: 90kcal | koolhydraten: 12g | Protein: 3g | Vet: 3g | Zout: 0.05g | Sugar: 10g
Receptenplein.nl
Home / vriezer / Pagina 2