Frisse Karnemelkmousse met Karamelsaus
Bereidingstijd2 uur uur 30 minuten min
Servings: 8 personen
Calories: 420kcal
Author: Albert Heijn / Allerhande
- 10 blaadjes gelatine
- Sap van 2 limoenen
- 750 ml slagroom
- 100 g poedersuiker
- 500 ml karnemelk
- 150 g witte basterdsuiker
Week de gelatineblaadjes in ruim koud water.
Verwarm de helft van het limoensap in een pan.
Knijp de gelatineblaadjes uit en los ze al roerend op in het warme limoensap.
Haal van het vuur af.
Roer de rest van het limoensap erdoor en laat het geheel afkoelen in een grotere bak met koud water.
Klop 600 ml van de slagroom bijna stijf met de poedersuiker.
Roer de karnemelk door de bijna stijfgeklopte room.
Roer het bijna afgekoelde, maar nog net niet opgestijfde limoensap door het slagroom-karnemelkmengsel.
Verdeel de karnemelkmousse over acht (wijn)glazen en laat het minstens 2 uur opstijven in de koelkast.
Smelt de witte basterdsuiker in een koekenpan met dikke bodem op laag vuur, zonder te roeren, tot de suiker een mooie bruine kleur heeft.
Let op dat de suiker niet te donker wordt.
Verwarm de rest van de slagroom.
Haal de pan van het vuur en roer de warme slagroom door de gekaramelliseerde suiker.
Als de karamel hard wordt, verwarm het dan op laag vuur al roerend opnieuw totdat het is opgelost.
Laat de karamelsaus afkoelen tot lauwwarmte, roer goed door.
Schenk de karamelsaus voorzichtig over de opgesteven karnemelkmousse en serveer direct.
Garneer de karnemelkmousse met wat vers fruit zoals bessen of plakjes limoen voor een extra frisse touch. Serveer direct voor een heerlijk verkoelend dessert.
Calories: 420kcal | koolhydraten: 32g | Protein: 5g | Vet: 31g | Zout: 0.2g | Sugar: 30g
Receptenplein.nl
Home / wijnglazen
Zomerse Rosé Sangria met Aardbeien en Druiven
Een lichte en fruitige sangria met rosé, aardbeien en druiven – hét perfecte drankje voor een zomerse dag.
Bereidingstijd10 minuten min
Servings: 4
Calories: 120kcal
Author: Cor Klaar
- 200 g aardbeien
- 50 g druiven
- 1 fles rosé wijn gekoeld
- ½ liter Dubbel Fris gekoeld
Halveer de aardbeien.
Halveer de druiven en verwijder eventuele pitjes.
Schenk de rosé en Dubbel Fris in een karaf.
Voeg de gesneden aardbeien en druiven toe aan de karaf.
Roer voorzichtig en laat even rusten in de koelkast.
Schenk de sangria in wijnglazen en serveer direct.
Serveertip:
Serveer de sangria met extra schijfjes sinaasappel of citroen voor een frisse twist. Voeg eventueel ijsblokjes toe voor extra verkoeling.
Wijnadvies:
Gebruik een lichte, fruitige roséwijn voor dit recept, zoals een Grenache Rosé of Pinot Noir Rosé, voor een optimale smaakbeleving.
Calories: 120kcal | koolhydraten: 15g | Protein: 1g | Sugar: 12g
Receptenplein.nl
Home / wijnglazen
Kalte Ente Cocktail
Kalte Ente is een feestelijke, verfrissende cocktail met Moezelwijn, champagne en cognac, perfect om te delen tijdens speciale gelegenheden!
Bereidingstijd5 minuten min
Servings: 6 glazen
Calories: 130kcal
Author: Cor Klaar
- 2 flessen Moezel 750 ml per fles
- 1 fles champagne 750 ml
- ½ wijnglas cognac
- Schil van 1 citroen in zijn geheel
Giet de Moezel, champagne en cognac in een grote karaf.
Voeg de schil van een hele citroen toe aan het mengsel.
Zet de karaf in de koelkast en laat het mengsel goed koud worden tot het moment van serveren.
Giet de kalte Ente in glazen en serveer het goed gekoeld.
Serveertip
Serveer deze verfrissende cocktail goed gekoeld in elegante wijnglazen voor een feestelijke sfeer.
Calories: 130kcal | koolhydraten: 7g | Sugar: 7g
Receptenplein.nl
Home / wijnglazen