Frisse Karnemelkmousse met Karamelsaus

Frisse Karnemelkmousse met Karamelsaus

Bereidingstijd2 uur 30 minuten
Recept categorieën: Dessert - Nagerecht
Land van herkomst: Nederland
Servings: 8 personen
Calories: 420kcal
Author: Albert Heijn / Allerhande

Equipment

  • koekenpan met dikke bodem
  • wijnglazen

Ingrediënten

  • 10 blaadjes gelatine
  • Sap van 2 limoenen
  • 750 ml slagroom
  • 100 g poedersuiker
  • 500 ml karnemelk
  • 150 g witte basterdsuiker

Instructies

  • Week de gelatineblaadjes in ruim koud water.
  • Verwarm de helft van het limoensap in een pan.
  • Knijp de gelatineblaadjes uit en los ze al roerend op in het warme limoensap.
  • Haal van het vuur af.
  • Roer de rest van het limoensap erdoor en laat het geheel afkoelen in een grotere bak met koud water.
  • Klop 600 ml van de slagroom bijna stijf met de poedersuiker.
  • Roer de karnemelk door de bijna stijfgeklopte room.
  • Roer het bijna afgekoelde, maar nog net niet opgestijfde limoensap door het slagroom-karnemelkmengsel.
  • Verdeel de karnemelkmousse over acht (wijn)glazen en laat het minstens 2 uur opstijven in de koelkast.
  • Smelt de witte basterdsuiker in een koekenpan met dikke bodem op laag vuur, zonder te roeren, tot de suiker een mooie bruine kleur heeft.
  • Let op dat de suiker niet te donker wordt.
  • Verwarm de rest van de slagroom.
  • Haal de pan van het vuur en roer de warme slagroom door de gekaramelliseerde suiker.
  • Als de karamel hard wordt, verwarm het dan op laag vuur al roerend opnieuw totdat het is opgelost.
  • Laat de karamelsaus afkoelen tot lauwwarmte, roer goed door.
  • Schenk de karamelsaus voorzichtig over de opgesteven karnemelkmousse en serveer direct.

Notities

Garneer de karnemelkmousse met wat vers fruit zoals bessen of plakjes limoen voor een extra frisse touch. Serveer direct voor een heerlijk verkoelend dessert.

Nutrition

Calories: 420kcal | koolhydraten: 32g | Protein: 5g | Vet: 31g | Zout: 0.2g | Sugar: 30g

Zomerse Rosé Sangria met Aardbeien en Druiven

Zomerse Rosé Sangria met Aardbeien en Druiven

Een lichte en fruitige sangria met rosé, aardbeien en druiven – hét perfecte drankje voor een zomerse dag.
Bereidingstijd10 minuten
Land van herkomst: Mediterraan, Spanje
Jaargetijde:: Zomer
Dieët: Glutenvrij
Feestdagen etc: Barbecue, Picknick
Servings: 4
Calories: 120kcal
Author: Cor Klaar

Equipment

Ingrediënten

  • 200 g aardbeien
  • 50 g druiven
  • 1 fles rosé wijn gekoeld
  • ½ liter Dubbel Fris gekoeld

Instructies

  • Halveer de aardbeien.
  • Halveer de druiven en verwijder eventuele pitjes.
  • Schenk de rosé en Dubbel Fris in een karaf.
  • Voeg de gesneden aardbeien en druiven toe aan de karaf.
  • Roer voorzichtig en laat even rusten in de koelkast.
  • Schenk de sangria in wijnglazen en serveer direct.

Notities

Serveertip:
Serveer de sangria met extra schijfjes sinaasappel of citroen voor een frisse twist. Voeg eventueel ijsblokjes toe voor extra verkoeling.
Wijnadvies:
Gebruik een lichte, fruitige roséwijn voor dit recept, zoals een Grenache Rosé of Pinot Noir Rosé, voor een optimale smaakbeleving.

Nutrition

Calories: 120kcal | koolhydraten: 15g | Protein: 1g | Sugar: 12g

Kalte Ente Cocktail

Kalte Ente Cocktail

Kalte Ente is een feestelijke, verfrissende cocktail met Moezelwijn, champagne en cognac, perfect om te delen tijdens speciale gelegenheden!
Bereidingstijd5 minuten
Recept categorieën: Alcoholische drank, Dranken
Land van herkomst: Duitsland
Jaargetijde:: Zomer
Servings: 6 glazen
Calories: 130kcal
Author: Cor Klaar

Equipment

Ingrediënten

  • 2 flessen Moezel 750 ml per fles
  • 1 fles champagne 750 ml
  • ½ wijnglas cognac
  • Schil van 1 citroen in zijn geheel

Instructies

  • Giet de Moezel, champagne en cognac in een grote karaf.
  • Voeg de schil van een hele citroen toe aan het mengsel.
  • Zet de karaf in de koelkast en laat het mengsel goed koud worden tot het moment van serveren.
  • Giet de kalte Ente in glazen en serveer het goed gekoeld.

Notities

Serveertip
Serveer deze verfrissende cocktail goed gekoeld in elegante wijnglazen voor een feestelijke sfeer.

Nutrition

Calories: 130kcal | koolhydraten: 7g | Sugar: 7g