Oosterse Zeeduivel Roerbak met Garnalen

Oosterse Zeeduivel Roerbak met Garnalen

Smaakvolle roerbak met zeeduivel, garnalen, prei en paprika in een oosterse saus, perfect met rijst of puree.
Bereidingstijd20 minuten
Land van herkomst: Azië
Jaargetijde:: Alle Jaargetijden
Dieët: Lactosevrij
Servings: 2 personen
Calories: 380kcal
Author: Cor Klaar

Equipment

  • wok, of hapjespan

Ingrediënten

  • 1 eetlepel droge sherry
  • 1 eetlepel Hoisinsaus toko
  • 1 eetlepel sojasaus
  • 1 knoflookteentje fijngehakt
  • 1 lente-ui in ringetjes
  • 1 rode paprika in stukjes
  • 2 eetlepels zonnebloemolie
  • 250 gram garnalen
  • 250 gram prei
  • 250 gram zeeduivelfilet in stukjes
  • ½ eetlepel gember
  • Peper

Instructies

  • Snijd de zeeduivelfilet in stukjes van ca.
  • 3 cm.
  • Snijd de lente-uitjes in smalle ringetjes.
  • Snipper de knoflook fijn.
  • Snijd de paprika in stukjes van ca.
  • 2 cm.
  • Verhit de olie in een wok of hapjespan.
  • Roerbak de vis ca.
  • 3 minuten.
  • Schep de vis uit de pan.
  • Roerbak de ui, knoflook en gember ca.
  • 1 minuut.
  • Voeg de paprika en prei toe en roerbak 5 minuten.
  • Roer de hoisinsaus, sojasaus en sherry door de groenten.
  • Schep de vis erdoor.
  • Laat het geheel 5 minuten zachtjes pruttelen.
  • Breng op smaak met peper.
  • Voeg de garnalen toe en roerbak nog 1 minuut.
  • Serveer direct.

Notities

Variatietip:
In het recept staat 250 gram vis voor 2 personen. Dit vind ik wel erg weinig. Ik heb alle ingrediënten verdubbeld voor 2 personen. In plaats van zeeduivel heb ik gewoon Tilapia filet gebruikt, want zeeduivel is erg moeilijk aan te komen.
Serveertip:
Lekker met rijst of aardappelpuree.
Wijnadvies:
Een droge witte wijn, zoals een Sauvignon Blanc.

Nutrition

Calories: 380kcal | koolhydraten: 15g | Protein: 40g | Vet: 18g | Zout: 2g | Sugar: 5g