Oosterse Zeeduivel Roerbak met Garnalen
Smaakvolle roerbak met zeeduivel, garnalen, prei en paprika in een oosterse saus, perfect met rijst of puree.
Servings: 2 personen
Calories: 380kcal
Equipment
- wok, of hapjespan
Ingrediënten
- 1 eetlepel droge sherry
- 1 eetlepel Hoisinsaus toko
- 1 eetlepel sojasaus
- 1 knoflookteentje fijngehakt
- 1 lente-ui in ringetjes
- 1 rode paprika in stukjes
- 2 eetlepels zonnebloemolie
- 250 gram garnalen
- 250 gram prei
- 250 gram zeeduivelfilet in stukjes
- ½ eetlepel gember
- Peper
Instructies
- Snijd de zeeduivelfilet in stukjes van ca.
- 3 cm.
- Snijd de lente-uitjes in smalle ringetjes.
- Snipper de knoflook fijn.
- Snijd de paprika in stukjes van ca.
- 2 cm.
- Verhit de olie in een wok of hapjespan.
- Roerbak de vis ca.
- 3 minuten.
- Schep de vis uit de pan.
- Roerbak de ui, knoflook en gember ca.
- 1 minuut.
- Voeg de paprika en prei toe en roerbak 5 minuten.
- Roer de hoisinsaus, sojasaus en sherry door de groenten.
- Schep de vis erdoor.
- Laat het geheel 5 minuten zachtjes pruttelen.
- Breng op smaak met peper.
- Voeg de garnalen toe en roerbak nog 1 minuut.
- Serveer direct.
Notities
Variatietip:
In het recept staat 250 gram vis voor 2 personen. Dit vind ik wel erg weinig. Ik heb alle ingrediënten verdubbeld voor 2 personen. In plaats van zeeduivel heb ik gewoon Tilapia filet gebruikt, want zeeduivel is erg moeilijk aan te komen.
Serveertip:
Lekker met rijst of aardappelpuree.
Wijnadvies:
Een droge witte wijn, zoals een Sauvignon Blanc.
Nutrition
Calories: 380kcal | koolhydraten: 15g | Protein: 40g | Vet: 18g | Zout: 2g | Sugar: 5g