Recept afdrukken
No ratings yet

Roergebakken Paksoi met Paprika

Bereidingstijd10 minuten
Recept categorieën: Bijgerecht
Land van herkomst: Azië
Porties: 2 personen
calorieën: 120kcal
Auteur: Auteur onbekend

Equipment

Ingrediënten

  • 1 struik paksoi
  • ½ gele paprika
  • 2 eetlepels olie
  • Zout naar smaak
  • Peper naar smaak
  • 2 theelepels kerriepoeder

Instructies

  • Snijd de voet van de paksoi, was de bladeren grondig en snijd ze vervolgens in smalle repen.
  • Snijd de gele paprika in stukjes.
  • Verhit de olie in een wokpan op middelhoog vuur.
  • Roerbak de paksoi en paprika in de hete olie gedurende 5 tot 7 minuten, of tot ze beetgaar zijn.
  • Breng de groenten op smaak met zout, peper en kerriepoeder.
  • Roer goed door.

Notities

Serveer deze roergebakken paksoi met paprika als bijgerecht bij rijst, noedels of als onderdeel van een Aziatische maaltijd.

Wijnadvies:

Een lichtzoete witte wijn zoals een Riesling of een Gewürztraminer past goed bij dit gerecht. Hun fruitige aroma's en verfrissende smaak vormen een mooie aanvulling op de kruidigheid van de kerrie en de knapperigheid van de groenten.

Nutrition

Calories: 120kcal | koolhydraten: 8g | Protein: 3g | Vet: 9g | Zout: 0.5mg | Sugar: 3g

Recept afdrukken
No ratings yet

Kruidige Couscous met Boerenkool en Rozijnen

Bereidingstijd34 minuten
Recept categorieën: Bijgerecht
Extra aanwijzing: Snel te maken
Porties: 4 personen
calorieën: 345kcal
Auteur: Albert Heijn / Allerhande

Equipment

Ingrediënten

  • 3 eetlepels olijfolie
  • 2 uien gesnipperd
  • 2 teentjes knoflook in plakjes
  • 1 eetlepel chilipoeder
  • 300 g panklare boerenkool
  • 200 g couscous
  • 50 g rozijnen
  • 600 ml kruidenbouillon van tablet

Instructies

  • Verhit de olijfolie in een wokpan en fruit de gesnipperde ui en plakjes knoflook.
  • Voeg het chilipoeder toe en bak dit even mee.
  • Voeg de boerenkool in gedeelten toe en laat het in ongeveer 15 minuten al omscheppend slinken.
  • Schep de couscous en rozijnen door de boerenkool en giet de warme bouillon erbij.
  • Breng het geheel al roerend aan de kook.
  • Haal de pan van het vuur.
  • Laat de couscous 10 minuten wellen en roer daarna de korrels los met een vork.
  • Breng op smaak met zout en peper.

Notities

Wijnadvies:

Deze kruidige couscous met boerenkool en rozijnen combineert goed met een lichte rode wijn zoals een Beaujolais of een Pinot Noir. De fruitige tonen van de wijn vullen de kruidige smaken van het gerecht aan.

Nutrition

Calories: 345kcal | koolhydraten: 56g | Protein: 9g | Vet: 10g | Zout: 1.8mg | Sugar: 10g

Recept afdrukken
No ratings yet

Gembergebakken Rijst met Varkensvlees, Ei en Batida De Coco

Bereidingstijd20 minuten
Recept categorieën: Hoofdgerechten, Rijst, Vlees
Porties: 4 personen
Auteur: ChatGTP

Equipment

Ingrediënten

  • 1 eetlepel plantaardige olie
  • 8 lente-uitjes in dunne ringetjes gesneden
  • 2 teentjes knoflook fijngehakt
  • 1 stukje gember ongeveer 2 cm, geraspt of fijngehakt
  • 2 eieren
  • 350 gram gekookte rijst afgekoeld, bij voorkeur een dag oud
  • 100 gram erwten diepvries
  • 2 eetlepels sojasaus
  • Peper
  • Zout
  • 400 gram varkenslapjes heel fijn gesneden
  • 1 dl Batida De Coco kokoslikeur

Instructies

  • Verhit de plantaardige olie in een wokpan op hoog vuur.
  • Bak de varkenslapjes in de hete wok tot ze gaar en goudbruin zijn.
  • Voeg de lente-uitjes, knoflook en gember toe aan de wok en bak alles nog 2 minuten verder.
  • Breek de eieren in de wok en roerbak alles een paar minuten tot de eieren gestold zijn.
  • Voeg de gekookte rijst en de erwten toe aan het mengsel in de wok.
  • Roerbak alles tot het goed warm is.
  • Breng het gerecht op smaak met de Batida De Coco en de sojasaus.
  • Kruid eventueel met peper en zout naar smaak.

Notities

Wijnadvies:

Een lichte en frisse witte wijn zoals een Riesling of een Pinot Grigio past goed bij dit gerecht. De fruitige tonen van de wijn vullen de exotische smaken van de Batida De Coco mooi aan.