Mayonnaise de homard

(kreeft mayonaise)
Porties: 4 personen
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 100 gram olijven
  • 100 gram olijven
  • 2 ei
  • 10 ansjovis
  • zout
  • peper
  • 1 kropje sla
  • 1 eetlepel kappertjes
  • 2 tomaten
  • deciliter mayonaise

Instructies

  • Kook de kreeft.
  • Kook de eieren in 10 minuten hard.
  • Was de tomaten en snij ze in plakjes.
  • Was de sla en snij in hele dunne reepjes.
  • Haal het kreeftevlees uit het pantser en snij in plakjes.
  • Ontpit de olijven.
  • Beleg de bodem van een serveerschaal met sla.
  • Deponeer hierop in het midden de kreeft.
  • Snij de eieren in schijfjes.
  • Leg deze om de kreeft op rondjes tomaat.
  • Garneer de kreeft naar smaak met olijven, kappertjes en filets van ansjovis.
  • Laat in de koelkast goed koud worden.
  • Serveer er apart de mayonaise bij.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Saus / Vis / Zeevruchten