Mie met groene groenten en roze garnalen

Porties: 4
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 3 stengels bleekselderij in dunne plakjes
  • 200 g panklare peultjes
  • peper
  • zout
  • 350 g eiermie
  • 2 eetlepel(s) wokolie
  • 3 eetlepel(s) sojasaus
  • 2 eetlepel(s) limoensap
  • 250 g roze garnalen
  • 3 bosuitjes in schuine ringetjes
  • eetlepel(s) verse koriander grof gesneden
  • 1 komkommer gehalveerd en ontzaad

Instructies

  • Snijd de komkommerhelften in dunne plakjes.
  • Kook de peultjes in water met zout in ± 6 minuten beetgaar.
  • Giet ze af en spoel ze onder koud stromend water.
  • Bereid de mie volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  • Klop de olie met de sojasaus, het limoensap en peper en zout naar smaak door elkaar.
  • Giet de mie af en schep er de bleekselderij, de komkommer, de peultjes, het oliemengsel, de garnalen en de bosui door.
  • Warm de mie 5 minuten in een wok door en bestrooi met de koriander.

Notities / Tips / Wijnadvies

--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Mie / Vis / Zeevruchten