Milde kruidensambal
Ingrediënten
- 50 gram ghee
- 1 grote ui gehakte
- 2 teentjes knoflook gehakte
- 2 verse groene chilipepers ontpit en gehakt
- 1 theelepel kurkuma
- ½ theelepel gember gemalen
- ½ theelepel komijn gemalen
- ½ theelepel chilipoeder
Instructies
- Smelt de ghee in een koekenpan met dikke bodem en fruit er de ui en knoflook op een laag vuur in 4-5 minuten zacht in.
- Voeg vervolgens de chilipepers en specerijen toe en roerbak nog 3 minuten.
- Gebruik naar behoefte.
Notities / Tips / Wijnadvies
Deze kruidensambal is een origineel recept uit Zuid-India en wordt
meestal geserveerd als bijgerecht voor een hoofdschotel.
Dit is een basisrecept voor sambal en men kan het op zich serveren of er andere
ingrediënten aan toevoegen, zoals vers gesnipperde sla of kool.
Voeg 2 eetlepels kokosmelk toe en het wordt een sambalsaus voor garnalen.
Voeg er voor Aloo sambal blokjes gekookte aardappel aan toe.
meestal geserveerd als bijgerecht voor een hoofdschotel.
Dit is een basisrecept voor sambal en men kan het op zich serveren of er andere
ingrediënten aan toevoegen, zoals vers gesnipperde sla of kool.
Voeg 2 eetlepels kokosmelk toe en het wordt een sambalsaus voor garnalen.
Voeg er voor Aloo sambal blokjes gekookte aardappel aan toe.