Mini Bao Buns met Pulled Pork van ’t Zusje
Wat zijn ze toch lekker, hè! ? En je maakt ze nu eenvoudig zelf, met dit recept van onze Mini Bao Buns van pulled pork! ? Dat wordt genieten! ▾
Ingrediënten
Voor de Bao Buns:
- 10 mini Bao Buns
- 500 gram pulled pork
- 200 gram atjar tjampoer
- 1 bosje bosui fijngesneden
Voor de Hoisinsaus:
- 400 ml ketjap
- 1 theelepel five-spice kruiden
- 2 theelepels Hoisinsaus
- 2 teentjes knoflook uitgeperst
- 1 theelepel sambal badjak
- 1 eetlepel honing
- 1 theelepel citroensap
- 1 theelepel korianderzaad
Instructies
Bereiding van de Hoisinsaus:
- Doe alle ingrediënten voor de Hoisinsaus in een pannetje en breng langzaam aan de kook.
- Haal de pan van het vuur en laat de saus afkoelen.
- Zeef het mengsel en bewaar de saus in de koelkast.
Voorbereiding van de Bao Buns:
- Ontdooi de Bao Buns, dek ze af en laat ze op kamertemperatuur komen.
- Stoom de Bao Buns volgens de instructies op de verpakking.
Bereiding van de Pulled Pork:
- Doe de pulled pork in een pannetje en voeg een beetje van de bereide Hoisinsaus toe.
- Verwarm het geheel goed door.
Samenstellen van de Bao Buns:
- Vul elke Bao Bun met een beetje atjar tjampoer.
- Voeg een portie warme pulled pork toe.
- Spuit zigzagsgewijs wat Hoisinsaus over de pulled pork.
- Garneer met fijngesneden bosui.
Notities / Tips / Wijnadvies
Wijnadvies:
Een lichte, fruitige rode wijn zoals een Pinot Noir of een Rosé past goed bij dit gerecht.Voedingswaarden
Calories: 300 kcal | koolhydraten: 40 g | Protein: 20 g | Vet: 10 g | Zout: 1.5 g | Sugar: 15 g