Nasi Goreng van de Koninklijke Marine 4

Porties: 3
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

Ingrediënten

  • 300 gram gekookte rijst
  • 300 gram varkensvlees in blokjes
  • 2 rode uien gesnipperd
  • 2 tenen knoflook gesnipperd
  • 1 eetlepel(s) olie
  • 1 theelepel sambal oelek
  • 1 theelepel ketoembar
  • ½ theelepel laos
  • 1 blokjes trassi 1 cm
  • 1 scheutje ketjap asin
  • zout

Instructies

  • Men kan ook rijst koken in de magnetron (zie recept in dit hoofdstuk).
  • In een zeer ruime schaal (2-3 liter) olie vermengen met de ui, knoflook, trassi, ketoembar en laos.
  • Alles goed door elkaar scheppen en onafgedekt 34 min. op vol vermogen in de magnetron verhitten.
  • Dan de vleesblokjes door het mengsel in de schaal scheppen en opnieuw maar nu afgedekt 47 min. op vol vermogen verhitten.
  • De gekookte rijst erdoor scheppen en op smaak brengen met zout en ketjap.
  • De nasi nogmaals afgedekt door en door in 23 min. op vol vermogen heet laten worden.
  • Garneren met 1 gebakken ei per persoon, augurkjes en partjes tomaat.
  • Knapperige kroepoek en blokjes komkommer smaken er uitstekend bij.
————————————————————————————————–
Recept categorieën Magnetron koken / Rijst / Varkensvlees / Vlees
Land van herkomst Indonesië