Nasi goreng met atjar en zoetzure komkommer
Heerlijk nasi recept. Eenvoudig te maken met nasigroenten, hamblokjes, komkommer en lente-uitjes in een heerlijke zoete gembersiroop. Lekker met knapperige Conimex Gebakken Uitjes.
Ingrediënten
- 400 gram rijst
- 1 komkommer
- 1 bosje lenteui
- 4 eetlepels wijnazijn
- 2 eetlepels Conimex Gembersiroop
- 6 eetlepels atjar tjampoer
- 2 eetlepels Conimex Wok Olie
- 300 gram nasigroenten
- 200 gram hamblokjes
- 1 bakje Conimex Boemboe Nasi Goreng
Instructies
- Breng in een pan ruim water aan de kook en kook de rijst volgens de bereidingswijze op de verpakking.
- Giet af in een vergiet, spoel met koud water tot de rijst koud is en laten uitlekken.
- Snijd ondertussen de komkommer in plakjes en de lente-uitjes in smalle ringetjes.
- Meng de komkommer in een ruime schaal met de helft van de uitjes, de azijn, de gembersiroop, 4 el koud water en 2 el Conimex Atjar Tjampoer.
- Voeg naar smaak peper en zout toe.
- Verwarm een wok op hoog vuur, voeg 2 eetlepels Conimex Wok Olie toe en wok de nasigroenten 5 min.
- Voeg de hamblokjes toe en wok nog 1 min.
- Voeg de boemboe voor nasi gorengen 100 ml heet water toe en roerbak nog 3 min.
- Schep de rijst en de rest van de lente-uitjes erdoor en wok nog 3 min.
- Schep 4 el atjar tjampoer door de nasi goreng.
- Verdeel de zoetzure komkommer over schaaltjes, zet ze op borden en schep de nasi ernaast.