Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
- 800 gram bloemkoolrijst
- 300 gram kipfilet 10 minuten voorgekookt in een kipbouillonblokje, daarna gepluisd
- 150 gram schouderham klein gesneden / broodbeleg
- 1 prei in halve ringen gesneden
- 1 ui gesnipperd
- 1 rode peper klein gesneden
- 2 eieren geklutst
- 2 blokjes kippenbouillon 1 om de kipfilet in te koken, 1 voor door de rijst
- zout uit de molen
- peper uit de molen
- 15 ml becel light
- 100 ml water
Instructies
- Kook de kipfilet in een kipbouillonblokje 10 minuten voor in een pan met gesloten deksel.
- Pluis de kip uit elkaar.
- Los 1 van de kipbouillonblokjes op in 100 m water.
- Roerbak een minuut of 5 op hoog vuur de ui, prei, gepluisde kip, rode peper en de gesneden ham met wat zout en peper uit de molen in een wok.
- Voeg dan voorzichtig, continue roerend beetje bij beetje het geklutste ei toe en meng goed met de rest.
- Doe de bloemkoolrijst en de 100 ml kipbouillon erbij en roerbak door elkaar.
Notities / Tips / Wijnadvies
De nasi is klaar, lekker als basisgerecht.
Nasi van bloemkoolrijst, voor 4 personen, 1 punt per persoon. Gegeten met Duiveltjessaté a la Sandra