Nasi van bloemkoolrijst

Nasi van bloemkoolrijst

Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 800 gram bloemkoolrijst
  • 300 gram kipfilet 10 minuten voorgekookt in een kipbouillonblokje, daarna gepluisd
  • 150 gram schouderham klein gesneden / broodbeleg
  • 1 prei in halve ringen gesneden
  • 1 ui gesnipperd
  • 1 rode peper klein gesneden
  • 2 eieren geklutst
  • 2 blokjes kippenbouillon 1 om de kipfilet in te koken, 1 voor door de rijst
  • zout uit de molen
  • peper uit de molen
  • 15 ml becel light
  • 100 ml water

Instructies

  • Kook de kipfilet in een kipbouillonblokje 10 minuten voor in een pan met gesloten deksel.
  • Pluis de kip uit elkaar.
  • Los 1 van de kipbouillonblokjes op in 100 m water.
  • Roerbak een minuut of 5 op hoog vuur de ui, prei, gepluisde kip, rode peper en de gesneden ham met wat zout en peper uit de molen in een wok.
  • Voeg dan voorzichtig, continue roerend beetje bij beetje het geklutste ei toe en meng goed met de rest.
  • Doe de bloemkoolrijst en de 100 ml kipbouillon erbij en roerbak door elkaar.

Notities / Tips / Wijnadvies

De nasi is klaar, lekker als basisgerecht.
 
Nasi van bloemkoolrijst, voor 4 personen, 1 punt per persoon. Gegeten met Duiveltjessaté a la Sandra
————————————————————————————————–
Recept categorieën Gevogelte / Kip / Rijst