Oosterse kalfsoester

Porties: 4
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 6 eetlepels sojasaus
  • 2 eetlepels droge sherry
  • 2 theelepel donkere basterdsuiker
  • 1 eetlepel wokolie
  • 3 cm gemberwortel geschild en geraspt
  • 2 teentjes knoflook gepeld en uitgeperst
  • 4 kalfsoesters
  • 2 dl kippenbouillon van een tablet
  • ½ rood pepertje ontzaad en in ringetjes
  • 2 bosuitjes in schuine ringetjes
  • 1 eetlepel sesamzaad geroosterd

Instructies

  • Roer de knoflook, gemberwortel, de sherry en de suiker door de sojasaus.
  • Leg het vlees 30 minuten in de marinade en keer het na 15 minuten.
  • Dep het vlees droog en houd de marinade apart.
  • Bestrijk het vlees met de wokolie.
  • Gril het vlees in ± 6 minuten in een hete grillpan aan beide kanten bruin en vanbinnen rosé.
  • Breng intussen de bouillon met de marinade aan de kook en laat de saus iets inkoken.
  • Roer er de rode peper en de bosui door en lepel de saus over het vlees.
  • Bestrooi met het sesamzaad.

Notities / Tips / Wijnadvies

--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Kalfsvlees / Vlees
Land van herkomst Oosters