Warning: Undefined array key 1 in /var/www/receptenplein.nl/public/wp-includes/media.php on line 71
Oosterse Speklapjes met Ketjap Manis en Honing

Oosterse Speklapjes met Ketjap Manis en Honing

Deze Oosterse speklapjes gemarineerd in ketjap manis, honing en chilipeper vormen een heerlijke combinatie van zoet en pittig. Perfect geserveerd met hutspot of een frisse salade.
Porties: 4 Speklapjes
Bereidingstijd: 40 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

  • koekenpan met anti-aanbaklaag
  • Kom voor de marinade
  • mes

Ingrediënten

  • 4 speklapjes
  • 4 eetlepels ketjap manis
  • 1 eetlepel honing
  • 2 eetlepels olie
  • 1 chilipeper fijngehakt

Instructies

  • Leg de speklapjes 15 minuten in een marinade van ketjap manis, honing, olie en het fijngehakte rode pepertje.
  • Verhit de koekenpan en bak de gemarineerde speklapjes in ongeveer 25 minuten bruin en gaar.
  • Voeg de laatste 2 minuten 1 in ringen gesneden prei toe en bak deze mee.
  • Serveer de speklapjes met de gebakken prei, eventueel naast hutspot of een andere bijgerecht naar keuze.

Notities / Tips / Wijnadvies

Wijnadvies:
Deze speklapjes gaan goed samen met een droge rosé of een lichte rode wijn zoals een Pinot Noir. De lichte fruitige tonen van de wijn passen perfect bij de zoet-pittige marinade

Voedingswaarden

Calories: 450 kcal | koolhydraten: 10 g | Protein: 20 g | Vet: 35 g | Zout: 2 mg | Sugar: 7 g
————————————————————————————————–
Recept categorieën Hoofdgerechten / Varkensvlees
Land van herkomst Oosters
Extra aanwijzing Herfst / Lente / Winter / Zomer