Oosterse Speklapjes met Ketjap Manis en Honing
Deze Oosterse speklapjes gemarineerd in ketjap manis, honing en chilipeper vormen een heerlijke combinatie van zoet en pittig. Perfect geserveerd met hutspot of een frisse salade.
Equipment
- koekenpan met anti-aanbaklaag
- Kom voor de marinade
- mes
Ingrediënten
- 4 speklapjes
- 4 eetlepels ketjap manis
- 1 eetlepel honing
- 2 eetlepels olie
- 1 chilipeper fijngehakt
Instructies
- Leg de speklapjes 15 minuten in een marinade van ketjap manis, honing, olie en het fijngehakte rode pepertje.
- Verhit de koekenpan en bak de gemarineerde speklapjes in ongeveer 25 minuten bruin en gaar.
- Voeg de laatste 2 minuten 1 in ringen gesneden prei toe en bak deze mee.
- Serveer de speklapjes met de gebakken prei, eventueel naast hutspot of een andere bijgerecht naar keuze.
Notities / Tips / Wijnadvies
Wijnadvies:
Deze speklapjes gaan goed samen met een droge rosé of een lichte rode wijn zoals een Pinot Noir. De lichte fruitige tonen van de wijn passen perfect bij de zoet-pittige marinade
Voedingswaarden
Calories: 450 kcal | koolhydraten: 10 g | Protein: 20 g | Vet: 35 g | Zout: 2 mg | Sugar: 7 g