Orange rice

Orange rice

Geïnspireerd door het boek "What's cooking in Kabul" van de United Nations Women's Association (1998).
Porties: 4 personen
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • kop rijst
  • 5 kop runderbouillon
  • 400 gram lamsvlees in reepjes
  • 75 gram pistachenoten gehakt
  • 75 gram amandelen gehakt
  • 1 sinaasappel rasp er van
  • 5 kardemompeulen gebruik binnenste zaadjes
  • 6 gedroogde abrikozen fijngesneden
  • 2 uien gesnipperd

Instructies

  • Bak het lamsvlees bruin aan alle kanten.
  • Doe de bouillon erbij, breng aan de kook en stoof het vlees een uur zachtjes.
  • Fruit de ui in een aparte pan gedurende 5 minuten.
  • Doe de bouillon en het vlees erbij, en vervolgens de andere ingrediënten en zout en peper naar smaak.
  • Breng dit aan de kook en laat het geheel 20 minuten zachtjes koken.
  • Roer de rijst door alvorens hem te serveren.
————————————————————————————————–
Recept categorieën Fruit / Lamsvlees / Rijst / Vlees
Land van herkomst Afganistan