Paddenstoelenbouillon

AllerHande 11 2009
Porties: 4 personen
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 3 eetlepels olijfolie
  • 4 sjalotten fijngesneden
  • 1 teen knoflook fijngesneden
  • 1 winterpeen (250 g) in plakjes
  • 2 bakje paddestoelmix seizoensmelange a 150 g
  • 150 ml witte wijn flesje 250 ml
  • 2 takjes tijm
  • 1 laurierblaadje
  • 1 kippenbouillontablet
  • 3 eetlepels verse peterselie plat fijngesneden

Instructies

  • Verhit de olie in een pan.
  • Voeg de sjalotten toe en bak op laag vuur 3 minuten.
  • Voeg de knoflook en de winterpeen toe en bak nog 2 minuten.
  • Voeg de paddenstoelen toe en bak ze 5 minuten.
  • Schenk de wijn erbij en voeg de takjes tijm en het laurierblaadje toe.
  • Schenk er 1 liter water bij en breng aan de kook.
  • Voeg het bouillontablet toe.
  • Laat de bouillon, tegen de kook aan, op laag vuur 15 minuten trekken.
  • Breng op smaak met zout.
  • Bestrooi met peterselie.

Notities / Tips / Wijnadvies

Lekker met stokbrood.
In plaats van kippenbouillon kunt u ook paddenstoelenbouillon (van een tablet) gebruiken.
————————————————————————————————–
Recept categorieën Bouillon / Voorgerechten
Land van herkomst Nederland