Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
- 300 gram mini tomaten
- Grof zout
- 4 plakken boerenbrood
- 1 geroosterde paprika
- ½ ui wit of rood
- 4 ansjovisfilets
- 1 eetlepel kappertjes
- 2 takjes basilicum
Voor de dressing:
- ½ sjalot gesnipperd
- 2 eetlepels wijnazijn
- Lekvocht van de tomaten
- 6 eetlepels olijfolie
- Peper & zout
Instructies
- Snijd de tomaten doormidden en bestrooi met grof zeezout.
- Laat dit ongeveer 15 minuten staan.
- Rooster intussen de paprika en snijd deze vervolgens in gewenste stukken.
- Snijd de korsten van het brood en scheur of snijd het brood in niet te kleine stukken.
- Bak het brood in een scheut olijfolie goudbruin.
- Voeg een half teentje knoflook toe voor extra smaak.
- Snijd de ansjovis in kleine stukjes en maak dunne ringen van de ui.
- Snipper de sjalot fijn en meng met de rode wijnazijn.
- Laat dit 10 minuten staan.
- Maak de dressing af door het lekvocht van de tomaten en olijfolie toe te voegen.
- Breng op smaak met peper en zout naar smaak.
- Meng alle ingrediënten voor de salade, inclusief de dressing.
- Scheur er nog wat basilicum overheen voor extra smaak.
Notities / Tips / Wijnadvies
Wijnadvies:
Een lichte en frisse Italiaanse witte wijn, zoals een Vermentino of een Pinot Grigio, past uitstekend bij deze verfrissende salade.Voedingswaarden
Calories: 314 kcal | koolhydraten: 21 g | Protein: 6 g | Vet: 23 g | Zout: 2.3 g | Sugar: 5 g