Toscaanse Panzanella Salade

Panzanella

Toscaanse Panzanella Salade

Porties: 4
Bereidingstijd: 25 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 300 gram mini tomaten
  • Grof zout
  • 4 plakken boerenbrood
  • 1 geroosterde paprika
  • ½ ui wit of rood
  • 4 ansjovisfilets
  • 1 eetlepel kappertjes
  • 2 takjes basilicum

Voor de dressing:

  • ½ sjalot gesnipperd
  • 2 eetlepels wijnazijn
  • Lekvocht van de tomaten
  • 6 eetlepels olijfolie
  • Peper & zout

Instructies

  • Snijd de tomaten doormidden en bestrooi met grof zeezout.
  • Laat dit ongeveer 15 minuten staan.
  • Rooster intussen de paprika en snijd deze vervolgens in gewenste stukken.
  • Snijd de korsten van het brood en scheur of snijd het brood in niet te kleine stukken.
  • Bak het brood in een scheut olijfolie goudbruin.
  • Voeg een half teentje knoflook toe voor extra smaak.
  • Snijd de ansjovis in kleine stukjes en maak dunne ringen van de ui.
  • Snipper de sjalot fijn en meng met de rode wijnazijn.
  • Laat dit 10 minuten staan.
  • Maak de dressing af door het lekvocht van de tomaten en olijfolie toe te voegen.
  • Breng op smaak met peper en zout naar smaak.
  • Meng alle ingrediënten voor de salade, inclusief de dressing.
  • Scheur er nog wat basilicum overheen voor extra smaak.

Notities / Tips / Wijnadvies

Wijnadvies:

Een lichte en frisse Italiaanse witte wijn, zoals een Vermentino of een Pinot Grigio, past uitstekend bij deze verfrissende salade.

Voedingswaarden

Calories: 314 kcal | koolhydraten: 21 g | Protein: 6 g | Vet: 23 g | Zout: 2.3 g | Sugar: 5 g
————————————————————————————————–
Recept categorieën Salade / Vis / Voorgerechten
Land van herkomst Italië
Geschikt voor Dieët: Vegetarisch