Pasta met kalfsbraadworst, pastasaus en roomkaas

Pasta met kalfsbraadworst, pastasaus en roomkaas

(Voor 4 personen, 14 punten per persoon)
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 160 gram pasta volkoren gekookt volgens verpakking
  • 1 pak kalfsbraadworst(ontveld en in stukjes) 320 gram
  • 1 pot pastasaus Toscana 400 gram
  • 1 rode peper klein gesneden
  • 1 tomaat in blokjes
  • 1 rode ui gesnipperd
  • 125 gram kruidenkaas light
  • 1 bos(jes) basilicum alleen de blaadjes
  • 75 gram rucola gesneden
  • 3 stengels bleekselderij gesneden
  • 200 gram Bonduelle velderwtjes diepvries, hoeft niet ontdooit
  • 1 dessertlepel knoflookpuree
  • 50 gram Eatlean kaas zelf geraspt
  • 1 blokje groentebouillon om de pasta in te koken
  • 1 blokje runderbouillon om door de saus te mengen
  • 1 eetlepel greensweet Stevia bruine suiker
  • zwarte peper vers gemalen

Instructies

  • Bak de kalfsbraadworsten met de ui, de peper, de Greensweet Brown (bruine suiker van Stevia voor 0 punten) en de bleekselderij zonder boter of olie een minuut of 5 in een wok al roerend aan.
  • Voeg de pastasaus en de knoflookpuree toe.
  • Roer goed door elkaar en laat warm worden. ( ongeveer 2 minuten).
  • Voeg dan de erwtjes, de tomatenblokjes, het verkruimelde runderbouillonblokje en de kruidenkaas toe.
  • Meng alles goed door elkaar en zet het vuur laag.
  • Laat een minuut of 8 staan op laag vuur zonder deksel op de pan.
  • Laat het vuur laag staan en voeg na 8 minuten 50 gram van de gesneden rucola, de basilicumblaadjes en de geraspte kaas toe.
  • Roer alles door elkaar en laat 2 minuutjes goed warm worden.
  • Strooi nog wat zwarte verse peper over het gerecht.
  • Doe de pasta erbij en meng dat goed door elkaar.
  • Roerbak nog even een minuutje en draai het vuur uit.
  • Schep de rest van de rucola in een diepbord en schep de pasta er bovenop.
————————————————————————————————–
Recept categorieën Kalfsvlees / Pasta / Vlees
Land van herkomst Italië