Pastinaak-appelsalade met yoghurtdressing

Frisse herfstsalade met geraspte pastinaak, zure appel en veldsla in romige yoghurtdressing, geserveerd in rustieke kom op houten tafel – licht en voedzaam bijgerecht.

Pastinaak-appelsalade met yoghurtdressing

Een frisse salade van pastinaak, appel en veldsla met een romige yoghurtdressing – perfect als lunch of bijgerecht in de herfst.
Porties: 4
Bereidingstijd: 20 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

  • citruspers
  • grote kom
  • Keukenmes
  • schilmesje
  • slacentrifuge

Ingrediënten

  • 1 citroen sap van
  • 1 el ramanas poeder of verse geraspte ramanas
  • 2 el koolzaadolie
  • 2 stevige zure appels
  • 250 g veldsla
  • 250 g yoghurt
  • 400 g pastinaken
  • Peper naar smaak
  • Zout naar smaak

Instructies

  • Schil de pastinaken dun en rasp ze grof.
  • Was de appels en snijd ze in julienne.
  • Was de veldsla en droog goed.
  • Meng pastinaak, appel en veldsla in een grote kom.
  • Roer voor de dressing de yoghurt, koolzaadolie, citroensap en ramanas glad.
  • Breng de dressing op smaak met zout en peper.
  • Meng de dressing door de salade vlak voor het serveren.

Notities / Tips / Wijnadvies

Serveertip:
Lekker met roggebrood of zwart roggebrood als lichte maaltijd.
Wijnadvies:
Combineer met een frisse droge witte wijn zoals een Riesling.

Voedingswaarden

Calories: 150 kcal | koolhydraten: 14 g | Protein: 4 g | Vet: 9 g | Zout: 0.4 g | Sugar: 8 g
————————————————————————————————–
Recept categorieën Groenten / Lunch / Salade / Tussendoortje
Land van herkomst Duitsland
Jaargetijde: Herfst
Geschikt voor Dieët: Glutenvrij / Vegetarisch