Pastinaak-appelsalade met yoghurtdressing
Een frisse salade van pastinaak, appel en veldsla met een romige yoghurtdressing – perfect als lunch of bijgerecht in de herfst.
Equipment
- citruspers
- grote kom
- Keukenmes
- schilmesje
- slacentrifuge
Ingrediënten
Instructies
- Schil de pastinaken dun en rasp ze grof.
- Was de appels en snijd ze in julienne.
- Was de veldsla en droog goed.
- Meng pastinaak, appel en veldsla in een grote kom.
- Roer voor de dressing de yoghurt, koolzaadolie, citroensap en ramanas glad.
- Breng de dressing op smaak met zout en peper.
- Meng de dressing door de salade vlak voor het serveren.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveertip:
Lekker met roggebrood of zwart roggebrood als lichte maaltijd.
Wijnadvies:
Combineer met een frisse droge witte wijn zoals een Riesling.
Voedingswaarden
Calories: 150 kcal | koolhydraten: 14 g | Protein: 4 g | Vet: 9 g | Zout: 0.4 g | Sugar: 8 g