Pavlova met Sorbetijs en Tropische Fruitsalade

Porties: 4
Bereidingstijd: 3 uur
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 4 eieren
  • 200 g suiker
  • 2 eetlepels maïzena
  • 1 theelepel wijnazijn
  • 1 bakje sorbetijs 500 ml
  • ½ beker geklopte slagroom 250 ml
  • 1 bakje koelverse tropische fruitsalade 200 g

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 100 °C.
  • Klop in een vetvrije beslagkom de eiwitten stijf.
  • Voeg beetje bij beetje de suiker toe en klop tot er een dikke, glanzende massa ontstaat.
  • Zeef 1 eetlepel maïzena boven het eiwit en spatel dit samen met de wijnazijn voorzichtig door het eiwit.
  • Bekleed een bakplaat met bakpapier en bestuif deze met de resterende maïzena.
  • Schep het eiwitmengsel op de bakplaat en strijk het uit tot een cirkel van 22 cm doorsnede.
  • Maak met de bolle kant van een lepel een lichte verdieping in het midden van de cirkel, zodat er een iets opstaande rand ontstaat.
  • Schuif de bakplaat in het midden van de oven en laat het eiwitschuim in 2-2½ uur tot een stevig schuim drogen.
  • Zet indien nodig de ovendeur op een kier om te voorkomen dat het eiwit bruin kleurt.
  • Schakel de oven uit en laat de pavlova in de oven afkoelen.
  • Verwijder voorzichtig het bakpapier en bewaar de pavlova tot gebruik in een luchtdichte trommel.
  • Laat het sorbetijs 5 minuten zacht worden.
  • Schep met een in heet water gedompelde lepel kleine bolletjes sorbetijs en verdeel deze over de pavlova.
  • Schep de geklopte slagroom erover en garneer de pavlova met de tropische fruitsalade.
  • Serveer direct.

Notities / Tips / Wijnadvies

Wijnadvies:

Een licht mousserende wijn zoals een Moscato d’Asti past goed bij dit verfrissende dessert.

Voedingswaarden

Calories: 450 kcal | koolhydraten: 85 g | Protein: 7 g | Vet: 10 g | Sugar: 60 g
————————————————————————————————–
Recept categorieën Fruit / IJs / Nagerecht