Pavlova met Sorbetijs en Tropische Fruitsalade
Ingrediënten
- 4 eieren
- 200 g suiker
- 2 eetlepels maïzena
- 1 theelepel wijnazijn
- 1 bakje sorbetijs 500 ml
- ½ beker geklopte slagroom 250 ml
- 1 bakje koelverse tropische fruitsalade 200 g
Instructies
- Verwarm de oven voor op 100 °C.
- Klop in een vetvrije beslagkom de eiwitten stijf.
- Voeg beetje bij beetje de suiker toe en klop tot er een dikke, glanzende massa ontstaat.
- Zeef 1 eetlepel maïzena boven het eiwit en spatel dit samen met de wijnazijn voorzichtig door het eiwit.
- Bekleed een bakplaat met bakpapier en bestuif deze met de resterende maïzena.
- Schep het eiwitmengsel op de bakplaat en strijk het uit tot een cirkel van 22 cm doorsnede.
- Maak met de bolle kant van een lepel een lichte verdieping in het midden van de cirkel, zodat er een iets opstaande rand ontstaat.
- Schuif de bakplaat in het midden van de oven en laat het eiwitschuim in 2-2½ uur tot een stevig schuim drogen.
- Zet indien nodig de ovendeur op een kier om te voorkomen dat het eiwit bruin kleurt.
- Schakel de oven uit en laat de pavlova in de oven afkoelen.
- Verwijder voorzichtig het bakpapier en bewaar de pavlova tot gebruik in een luchtdichte trommel.
- Laat het sorbetijs 5 minuten zacht worden.
- Schep met een in heet water gedompelde lepel kleine bolletjes sorbetijs en verdeel deze over de pavlova.
- Schep de geklopte slagroom erover en garneer de pavlova met de tropische fruitsalade.
- Serveer direct.
Notities / Tips / Wijnadvies
Wijnadvies:
Een licht mousserende wijn zoals een Moscato d’Asti past goed bij dit verfrissende dessert.Voedingswaarden
Calories: 450 kcal | koolhydraten: 85 g | Protein: 7 g | Vet: 10 g | Sugar: 60 g