Perziken met ijs en chocolade

Boodschappen 8-2005
Porties: 4 personen
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 4 bitterkoekjes
  • 4 perziken
  • 100 g bittere chocolade
  • 4 bol vanille-ijs
  • satéprikkers

Instructies

  • Verkruimel de bitterkoekjes.
  • Halveer de ontvelde perziken en verwijder de pit en snij iedere helft in vieren.
  • Breek de chocolade in stukjes.
  • Leg de stukjes in een glazen schaal die royaal op een steelpan past.
  • Breng in een steelpan eenbodem water aan de kook.
  • Plaats de kom op de pan.
  • De bodem mag et water niet raken.
  • Temper de hittebron.
  • Smelt de chocolade au bain marie.
  • Prik aan ieder kant van een prikker een partje perzik en haal door de gesmolten chocolade.
  • Leg de prikker op een schaal zodat de chocolade stolt.
  • Herhaal tot alle partjes voorzien zijn van een laagje chocolade.
  • Verdeel het ijs en stokjes over de borden.
  • Garneer met de kruimels.

Notities / Tips / Wijnadvies

Variatietip:
giet een scheutje amandellikeur over de perziken
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën IJs / Nagerecht