Perziken met ijs en chocolade
Boodschappen 8-2005
Ingrediënten
- 4 bitterkoekjes
- 4 perziken
- 100 g bittere chocolade
- 4 bol vanille-ijs
- satéprikkers
Instructies
- Verkruimel de bitterkoekjes.
- Halveer de ontvelde perziken en verwijder de pit en snij iedere helft in vieren.
- Breek de chocolade in stukjes.
- Leg de stukjes in een glazen schaal die royaal op een steelpan past.
- Breng in een steelpan eenbodem water aan de kook.
- Plaats de kom op de pan.
- De bodem mag et water niet raken.
- Temper de hittebron.
- Smelt de chocolade au bain marie.
- Prik aan ieder kant van een prikker een partje perzik en haal door de gesmolten chocolade.
- Leg de prikker op een schaal zodat de chocolade stolt.
- Herhaal tot alle partjes voorzien zijn van een laagje chocolade.
- Verdeel het ijs en stokjes over de borden.
- Garneer met de kruimels.
Notities / Tips / Wijnadvies
Variatietip:
giet een scheutje amandellikeur over de perziken