Romige Pompoen-Wortelsoep met een Vleugje Garam Masala

Pompoensoep

Romige Pompoen-Wortelsoep met een Vleugje Garam Masala

Porties: 4
Bereidingstijd: 40 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 800 gram pompoen in blokjes
  • 150 gram wortel in blokjes
  • 1 centimeter gember fijn gesneden
  • 1 ui grof gesneden
  • 3 theelepels garam masala
  • 1 liter groentebouillon
  • 150 ml kokosmelk
  • Handjevol grof gehakte amandelen

Optioneel:

  • pompoenpitolie voor garnering

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 200°C (Hetelucht Plus).
  • Meng de pompoen, wortel, ui, gember en garam masala samen met een scheutje olijfolie in een kom.
  • Verspreid het mengsel over een bakplaat en rooster het in de oven op niveau 2 gedurende ongeveer 20 minuten.
  • Roer na 10 minuten alles even door elkaar.
  • Doe het geroosterde mengsel in een pan samen met de groentebouillon en laat het geheel ongeveer 10 minuten koken.
  • Pureer de soep met een staafmixer tot een gladde puree en voeg de kokosmelk toe voor een romige textuur.
  • Serveer de soep met stukjes geroosterde pompoen als garnering en bestrooi met grof gehakte amandelen.
  • Voor extra smaak, druppel vlak voor het serveren wat pompoenpitolie over de soep.

Notities / Tips / Wijnadvies

Als maaltijdsoep is deze pompoen-wortelsoep heerlijk met grof brood.

Wijnadvies:

Een fruitige witte wijn zoals een Gewürztraminer past goed bij de exotische smaken van deze pompoen-wortelsoep.

Voedingswaarden

Calories: 250 kcal | koolhydraten: 20 g | Protein: 5 g | Vet: 15 g | Zout: 1.2 g | Sugar: 8 g
————————————————————————————————–
Recept categorieën Soep / Voorgerechten
Land van herkomst India
Geschikt voor Dieët: Glutenvrij / Koolhydraat arm / Tarwevrij / Vegetarisch