Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
- 800 gram pompoen in blokjes
- 150 gram wortel in blokjes
- 1 centimeter gember fijn gesneden
- 1 ui grof gesneden
- 3 theelepels garam masala
- 1 liter groentebouillon
- 150 ml kokosmelk
- Handjevol grof gehakte amandelen
Optioneel:
- pompoenpitolie voor garnering
Instructies
- Verwarm de oven voor op 200°C (Hetelucht Plus).
- Meng de pompoen, wortel, ui, gember en garam masala samen met een scheutje olijfolie in een kom.
- Verspreid het mengsel over een bakplaat en rooster het in de oven op niveau 2 gedurende ongeveer 20 minuten.
- Roer na 10 minuten alles even door elkaar.
- Doe het geroosterde mengsel in een pan samen met de groentebouillon en laat het geheel ongeveer 10 minuten koken.
- Pureer de soep met een staafmixer tot een gladde puree en voeg de kokosmelk toe voor een romige textuur.
- Serveer de soep met stukjes geroosterde pompoen als garnering en bestrooi met grof gehakte amandelen.
- Voor extra smaak, druppel vlak voor het serveren wat pompoenpitolie over de soep.
Notities / Tips / Wijnadvies
Als maaltijdsoep is deze pompoen-wortelsoep heerlijk met grof brood.
Wijnadvies:
Een fruitige witte wijn zoals een Gewürztraminer past goed bij de exotische smaken van deze pompoen-wortelsoep.Voedingswaarden
Calories: 250 kcal | koolhydraten: 20 g | Protein: 5 g | Vet: 15 g | Zout: 1.2 g | Sugar: 8 g