Popcorn in drie smaken

Popcorn Trio: Ras el Hanout, Thaise Curry en Mediterraans

Porties: 3
Bereidingstijd: 15 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 3 zakjes magnetron popcorn óf 180 g maïs

Voor de Ras el Hanout popcorn:

  • Ras el hanout
  • 3 takjes munt
  • Zout

Voor de Thaise popcorn:

  • Thaise currypoeder
  • 2 eetlepels geraspte kokos
  • Sesamolie
  • 15 gram koriander
  • Zout

Voor de Mediterraanse popcorn:

Instructies

  • Bereid de zakjes popcorn volgens de instructies in de magnetron met de popcornfunctie, óf verhit een koekenpan op de kookplaat met wat olie en bak de maïs totdat deze allemaal zijn gepoft.
  • Schud de pan regelmatig zodat de popcorn niet verbrandt.
  • Laat de popcorn afkoelen.

Ras el Hanout popcorn:

  • Breng de popcorn op smaak met wat ras el hanout en zout.
  • Hak, vlak voor het serveren, de muntblaadjes fijn en meng ze door de popcorn.

Thaise popcorn:

  • Breng de popcorn op smaak met wat Thaise currypoeder en zout.
  • Voeg voor het serveren een scheutje sesamolie toe en meng de geraspte kokos door de popcorn.
  • Hak vervolgens de korianderblaadjes fijn en meng ze door de popcorn.

Mediterraanse popcorn:

  • Hak de knoflook zeer fijn en meng het met wat olijfolie.
  • Verwarm dit lichtjes.
  • Ris de blaadjes van de tijm en hak ze fijn.
  • Meng de popcorn voor het serveren met de knoflookolie en tijm.
  • Breng op smaak met peper en zout.

Notities / Tips / Wijnadvies

Heerlijk als hapje voor oudejaarsavond!
————————————————————————————————–
Recept categorieën Koude Hapjes / Snack
Geschikt voor Dieët: Glutenvrij / Tarwevrij / Vegetarisch