Qorma e rawash

Qorma e rawash

Lamsstoofpot met rabarber
Porties: 4 personen
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 750 GRAM LAMSSTOOFVLEES in blokken
  • 2 UIEN in ringen
  • 400 GRAM RABARBER schoongemaakt en gesneden
  • 1 THEELEPEL KOMIJNZAAD
  • 5 KARDEMOMPEULEN gebruik binnenste zaadjes
  • 2 eetlepel(s) TOMATENPUREE
  • 2 TEENTJES KNOFLOOK gesnipperd

Instructies

  • Fruit de ui en de knoflook 5 minuten.
  • Voeg het vlees toe en bak dit aan alle kanten bruin.
  • Doe er 1/4 liter heet water bij, alsmede de tomatenpuree, komijn, kardemom en knoflook en peper en zout naar smaak.
  • Breng het geheel aan de kook en laat het twee uur zachtjes stoven.
  • Doe de rabarber erbij en stoof nog 20 minuten.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Lamsvlees / Vlees
Land van herkomst Afganistan