Aardappel Gruyère
Ingrediënten
- 12 ongeschilde aardappelen
- 75 g geraspte Gruyère
- 2 eetlepels olie
Instructies
- Maak in de 12 ongeschilde aardappelen aan de bovenkant veel insnijdingen tot bijna onderaan.
- Bestrooi de insnijdingen met 75 g geraspte Gruyèrekaas.
- Schenk 2 eetlepels olie in een ovenschaal.
- Plaats de aardappelen in de ovenschaal.
- Dek af met aluminiumfolie.
- Verwarm de oven voor op 200°C.
- Bak de aardappelen in het midden van de oven gedurende 20 minuten.
- Verwijder de folie.
- Bak en gratineer de aardappelen nog 25 minuten tot ze gaar zijn.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveer deze heerlijke aardappel Gruyère als bijgerecht bij vlees- of visgerechten, of geniet ervan als smakelijk hoofdgerecht.