Aardappel-Olijven Muffins
Deze hartige aardappel-olijven muffins zijn perfect voor een kerstborrel of als bijgerecht bij je feestmaaltijd.
Equipment
- Muffinbakplaat (ingevet)
Ingrediënten
- 100 g ontbijtspek gesnipperd
- 2 sjalotjes gesnipperd
- Zout en peper naar smaak
- 2 eieren gesplitst
- 200 g rauwe aardappels geraspt
- 100 g bloem gezeefd
- 1 theelepel bakpoeder
- 25 g gesmolten boter
- 1 theelepel gedroogde tijm
- 12 groene olijven in plakjes
Instructies
- Verwarm de oven voor op 200°C.
- Bak het ontbijtspek in een droge koekenpan tot het knapperig is.
- Voeg de gesnipperde sjalot toe en bak nog 5 minuten.
- Laat het mengsel afkoelen.
- Meng in een kom de eidooiers, geraspte aardappel, gezeefde bloem, bakpoeder, gesmolten boter, tijm, olijven, zout, peper, spek en sjalot.
- Klop de eiwitten stijf en schep ze voorzichtig door het aardappelmengsel.
- Vul de holletjes van de muffinbakplaat tot 2/3 met het mengsel.
- Bak de muffins in het midden van de oven gedurende 20-25 minuten, of tot ze gaar zijn.
Notities / Tips / Wijnadvies
Ideetje:
Vervang de tijm en olijven door 1 theelepel mosterdpoeder en 1 theelepel rozemarijn.Wijnadvies:
Een koele, kruidige rosé past goed bij de aardappel-olijven muffins. Probeer bijvoorbeeld de Regaleali Rosato uit Sicilië.Voedingswaarden
Calories: 240 kcal | koolhydraten: 20 g | Protein: 7 g | Vet: 15 g | Zout: 380 mg | Sugar: 2 g