Aardappelkoek met Parmezaan en Ei

Goudbruine aardappelkoek belegd met een gebakken ei en geraspte Parmezaan, gegarneerd met peterselie en geserveerd op een rustieke houten tafel met ingrediënten eromheen.

Aardappelkoek met Parmezaan en Ei

Dit heerlijke en veelzijdige aardappelgerecht is een perfect bijgerecht met aardappel. Gemaakt van rauwe aardappelen en Parmezaanse kaas, is dit recept aardappelkoek een hartig en eenvoudig gerecht dat de hele familie lekker vindt.
Porties: 4
Voorbereidingstijd 15 minuten
Bereidingstijd: 20 minuten
kostprijs per persoon € 2,00 (indicatie)
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

Instructies

  • Schil de aardappelen, was ze en snijd ze in kleine dobbelsteentjes.
  • Verhit de boter in een koekenpan en bak de aardappelblokjes op middelhoog vuur goudbruin en gaar.
  • Breng op smaak met wat zout.
  • Klop in een mengkom de eieren los met een snuf zout en peper.
  • Voeg hier de geraspte Parmezaanse kaas en de melk aan toe en roer goed.
  • Giet het eimengsel gelijkmatig over de aardappelen in de koekenpan.
  • Laat de aardappelkoek met kaas op laag vuur stollen.
  • Zodra de onderkant goudbruin is, keert u de koek om met behulp van een spatel.
  • Bak de andere kant ook goudbruin.
  • Serveer de aardappelkoek direct.

Notities / Tips / Wijnadvies

Serveertip

 
Serveer de aardappelkoek warm als een smakelijk bijgerecht bij vlees of vis. U kunt de koek ook in kleine blokjes snijden en serveren als tapa, of als een hoofdgerecht met een frisse salade.
 

Wijnadvies

 
Bij deze hartige aardappelkoek past een frisse, droge witte wijn zoals een Pinot Grigio of Sauvignon Blanc.

Voedingswaarden

Calories: 350 kcal | koolhydraten: 30 g | Protein: 15 g | Vet: 18 g | Zout: 1.2 g | Sugar: 2 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Bijgerecht / Ei / Groenten / Hoofdgerechten / Kaas / Tapas
Land van herkomst Italië
Jaargetijde: Alle Jaargetijden
Geschikt voor Dieët: Vegetarisch