Aardappeltortilla met Walnoten
Deze snelle aardappeltortilla met walnoten is een eenvoudig en smakelijk bijgerecht dat perfect is voor een feestelijke maaltijd of als hartige snack.
Ingrediënten
- 2 eieren
- 50 g boter of margarine
- 50 g gepelde walnoten
- 4 eetlepels koffieroom
- 425 g aardappelplakjes of partjes 1 zakje
- ½ theelepel Silvo Bieslook
- ½ theelepel Silvo Peterselie
- 1 theelepel Silvo Selderieblad
- Silvo Cayennepeper naar smaak
- Zeezout, naar smaak
Instructies
- Verhit de boter in een grote koekenpan.
- Bak de aardappelplakjes of -partjes in ca.
- 10 minuten rondom bruin, terwijl je af en toe omschept.
- Hak de walnoten grof.
- Klop in een kom de eieren, koffieroom, zout, cayennepeper, bieslook, selderieblad en peterselie goed door elkaar.
- Voeg de walnoten toe aan de aardappelen en meng dit door elkaar.
- Giet het eimengsel over de aardappelen en zet de deksel op de pan.
- Laat de tortilla in ca.
- 8 minuten gaar w
Notities / Tips / Wijnadvies
Wijnadvies:
Een lichte, frisse witte wijn zoals een Verdejo of een Chardonnay past goed bij de hartige aardappeltortilla, waarbij de walnoten en kruiden in de tortilla goed worden aangevuld.
Voedingswaarden
Calories: 350 kcal | koolhydraten: 20 g | Protein: 10 g | Vet: 28 g | Zout: 0.6 g | Sugar: 1 g