Gemoderniseerd Aardbeien Dame Blanche: Zomerse Twist

Vanille-ijs met aardbeien en warme chocoladesaus, geserveerd in glazen coupe op houten tafel met verse aardbeien.

Gemoderniseerd Aardbeien Dame Blanche: Zomerse Twist

De klassieke Dame Blanche? Die kan wel een make-over gebruiken! Deze Gemoderniseerd Aardbeien Dame Blanche ruilt de traditionele warme chocoladesaus in voor een fluweelzachte ganache van pure chocolade en volle room, en mixt de verse, zoete aardbeien alvast door het vanille-ijs heen. Het resultaat is een intens, romig en zomers dessert dat je doet wegdromen naar een terras in Frankrijk. Gewoon chapeau!
Porties: 4
Voorbereidingstijd 20 minuten
Bereidingstijd: 5 minuten
kostprijs per persoon €1,50 - €2,50 per persoon
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 500 milliliter vanille-ijs
  • 250 gram verse aardbeien schoongemaakt en in kwarten gesneden
  • 100 milliliter volle room
  • 100 gram pure chocolade in kleine stukjes

Instructies

Aardbeienijs voorbereiden

  • Schep circa 500 milliliter vanille-ijs uit de bak en plaats het in een schaal.
  • Laat het ijs zacht worden of "smelten" tot een schepbaar mengsel.
  • Was de aardbeien, verwijder de kroontjes en snijd ze in kwarten.
  • Meng de gesneden aardbeien voorzichtig door het zachtgeworden ijs.
  • Zet het aardbeienijs terug in de diepvries tot gebruik.

Chocoladesaus bereiden

  • Verwarm de volle room in een steelpan op laag vuur.
  • Zorg ervoor dat de room warm is, maar niet kookt.
  • Haal de pan van het vuur en roer de kleine stukjes pure chocolade door de warme room totdat deze volledig gesmolten zijn en er een gladde, dikke chocoladesaus ontstaat.
  • Houd warm.

Serveren

  • Haal het aardbeienijs uit de vriezer en verdeel het over vier ijscoupes met behulp van een ijsschep.
  • Schenk de warme, romige chocoladesaus direct over het ijs.
  • Serveer deze Aardbeien Dame Blanche onmiddellijk.

Notities / Tips / Wijnadvies

Serveersuggestie
Serveer de Aardbeien Dame Blanche met een knapperige wafeltje of een schijfje verse aardbei ter garnering om het Dessert extra feestelijk te maken.
Wijnadvies
Bij een Dessert met veel room, vanille-ijs en warme chocoladesaus, heb je een wijn nodig die even decadent is. Een wijn die de zoetheid van het ijs overtreft en goed samengaat met chocolade en aardbeien. Ga voor een klassieke Banyuls Rimage, een versterkte wijn uit Frankrijk. De rijke tonen van gedroogd fruit, vijgen en chocolade in de Banyuls vullen de pure chocolade perfect aan, en de frisheid van de aardbeien wordt een heerlijke twist. Dat is pas echt 'Dame Blanche op niveau'!

Voedingswaarden

Calories: 490 kcal | koolhydraten: 50 g | Protein: 8 g | Vet: 30 g | Zout: 0.2 g | Sugar: 40 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Chocolade / Dessert - Nagerecht / Fruit / IJs
Land van herkomst Frankrijk
Jaargetijde: Lente / Zomer
Geschikt voor Dieët: Vegetarisch