Gemoderniseerd Aardbeien Dame Blanche: Zomerse Twist
De klassieke Dame Blanche? Die kan wel een make-over gebruiken! Deze Gemoderniseerd Aardbeien Dame Blanche ruilt de traditionele warme chocoladesaus in voor een fluweelzachte ganache van pure chocolade en volle room, en mixt de verse, zoete aardbeien alvast door het vanille-ijs heen. Het resultaat is een intens, romig en zomers dessert dat je doet wegdromen naar een terras in Frankrijk. Gewoon chapeau!
Ingrediënten
- 500 milliliter vanille-ijs
- 250 gram verse aardbeien schoongemaakt en in kwarten gesneden
- 100 milliliter volle room
- 100 gram pure chocolade in kleine stukjes
Instructies
Aardbeienijs voorbereiden
- Schep circa 500 milliliter vanille-ijs uit de bak en plaats het in een schaal.
- Laat het ijs zacht worden of "smelten" tot een schepbaar mengsel.
- Was de aardbeien, verwijder de kroontjes en snijd ze in kwarten.
- Meng de gesneden aardbeien voorzichtig door het zachtgeworden ijs.
- Zet het aardbeienijs terug in de diepvries tot gebruik.
Chocoladesaus bereiden
- Verwarm de volle room in een steelpan op laag vuur.
- Zorg ervoor dat de room warm is, maar niet kookt.
- Haal de pan van het vuur en roer de kleine stukjes pure chocolade door de warme room totdat deze volledig gesmolten zijn en er een gladde, dikke chocoladesaus ontstaat.
- Houd warm.
Serveren
- Haal het aardbeienijs uit de vriezer en verdeel het over vier ijscoupes met behulp van een ijsschep.
- Schenk de warme, romige chocoladesaus direct over het ijs.
- Serveer deze Aardbeien Dame Blanche onmiddellijk.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveersuggestie
Serveer de Aardbeien Dame Blanche met een knapperige wafeltje of een schijfje verse aardbei ter garnering om het Dessert extra feestelijk te maken.
Wijnadvies
Bij een Dessert met veel room, vanille-ijs en warme chocoladesaus, heb je een wijn nodig die even decadent is. Een wijn die de zoetheid van het ijs overtreft en goed samengaat met chocolade en aardbeien. Ga voor een klassieke Banyuls Rimage, een versterkte wijn uit Frankrijk. De rijke tonen van gedroogd fruit, vijgen en chocolade in de Banyuls vullen de pure chocolade perfect aan, en de frisheid van de aardbeien wordt een heerlijke twist. Dat is pas echt 'Dame Blanche op niveau'!
Voedingswaarden
Calories: 490 kcal | koolhydraten: 50 g | Protein: 8 g | Vet: 30 g | Zout: 0.2 g | Sugar: 40 g