Aardbeien-Kiwitaart
Equipment
- magnetron
- Taartvorm
- handmixer
- springvorm (doorsnede ca. 24 cm)
Ingrediënten
- 50 g boter
- 200 g tarwebiscuits
- 2 eetlepels aardbeienjam
- 4 eierdooiers
- 100 g suiker
- 2 zakjes vanillesuiker
- 65 g bloem
- 250 ml melk
- 250 ml slagroom
- 250 g aardbeien
- 2 kiwi's
Instructies
- Smelt de boter in de magnetron.
- Maal de tarwebiscuits fijn in een keukenmachine.
- Meng de gesmolten boter en aardbeienjam door de gemalen biscuits.
- Verdeel het kruimeldeeg gelijkmatig over de bodem en de wanden van een taartvorm en druk het stevig aan.
- Mix in een kom de eierdooiers, suiker en vanillesuiker met een handmixer gedurende ongeveer 5 minuten tot het mengsel dik en romig is.
- Zeef de bloem en spatel deze voorzichtig door het eimengsel.
- Breng in een pan de melk en slagroom aan de kook.
- Klop deze langzaam in kleine scheutjes door het eimengsel terwijl je blijft kloppen.
- Schenk het mengsel terug in de pan en laat het op zacht vuur al roerend indikken tot een dikke vla.
- Zet de pan in een bak met koud water en laat de vanilleroom afkoelen terwijl je regelmatig roert.
- Maak de aardbeien schoon en halveer ze.
- Schil de kiwi's en snijd ze in plakjes.
- Verdeel de afgekoelde vanilleroom over de taartbodem.
- Leg de aardbeienhelften op één helft van de taart en de plakjes kiwi op de andere helft.
- Laat de taart minimaal 30 minuten opstijven in de koelkast.
Notities / Tips / Wijnadvies
Voedingswaarden
Calories: 424 kcal | koolhydraten: 56 g | Protein: 6 g | Vet: 20 g | Sugar: 33 g